Få gode råd til en festlig lørdag i Aalborg

Der er kun et døgn til, at byen forvandler sig til én stor fest.

Titusindvis af deltagere i årets karneval er netop nu i gang med at lave de sidste forberedelser til paraden i form af kostumer, vogne og indkøb af sprut og morgenmad.

Men hvad skal du have med - og hvad skal du overveje på forhånd? Vi har samlet lidt råd, du kan skrive på den mentale tjekliste:

Pas godt på hinanden. Gå aldrig ind i baggårde alene. Sørg for at følge hinanden hjem - særligt hvis der er kommet lidt rigeligt indenbords. Der er mange gæster til karneval, og mange er berusede, så hold øje med hinanden.

Husk godt fodtøj. Dels kommer du til at stå og gå i rigtig mange timer, dels er der hvert år gæster, der træder i glas. Tag ideelt set et par lukkede sko på og undgå skår i glæden!

Brug plastik. Apropos glas, så undgå at tage flasker og glas med. Hæld dine drikke varer over på plastflasker og medbring kun dem og dåser.

Katrine Schousboe
Selv superhelte kan have brug for at lade vandet - men du risikerer en bøde på 1500 kroner for at tisse på gaden. Arkivfoto: Lasse Sand

Hvordan bærer du dine ting? Indkøbsvogne i paraden er absolut no go, og du risikerer at få en bøde. Så er du ikke kommet i gang med at bygge din egen vogn endnu, er det ved at være på høje tid - alternativt, så find en gammel rygsæk eller pose til dine drikkevarer.

Mobiltelefonen. Karneval er en absolut Facebook og Instragram-venlig begivenhed, men mange mennesker og meget alkohol betyder, at flere hundrede telefoner hvert år mister deres ejer. Så har du en gammel model liggende i skuffen, så find den frem og undgå ærgelsen over at din dyre telefon er væk.

Pas på solen. Med mindre, du er smurt ind i madkulør fra top til top, så kan solen være skarp, og du skal være ude i mange timer. Giv kroppen et ordentligt lag solcreme.

Drik vand. Festen varer længe, og dagen (og natten) er lang. Vil du ikke gå glip af noget af den, så sørg for at få rigeligt med vand at drikke i løbet af festen, særligt hvis solen skinner, og det er varmt. Der er vandposter langs paraderuten, tank op undervejs - det betaler sig!

Og sidst, men bestemt ikke mindst - hav et fantastisk karneval!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...