Lige nu er hundredetusinde ukrainere på flugt. Her er nogle eksempler på, hvordan du kan hjælpe fra Aalborg. (REUTERS/Bryan Woolston)
Livet her

Sådan kan du hjælpe i Ukraine - selvom du er i Aalborg

Der er flere tiltag i byen, der giver dig mulighed for at hjælpe befolkningen i Ukraine

01. marts 2022 kl. 07:31

AALBORG: Russerne er trængt ind i Ukraine med magt, våben og krig.

Det kaster mange reaktioner af sig rundt omkring i verden - og her er Aalborg ingen undtagelse.

I weekenden blev der afholdt demonstration på Toldbod Plads i centrum af Aalborg - og pludselig var fodgængerfeltet ved Cimbrertyren klædt i de karakteristiske ukrainske farver: Gul og blå.

Savner du tiltag, hvor du kan hjælpe med din støtte eller donation til det ukrainske folk, findes der flere tiltag rundt omkring i Aalborg, som du kan deltage i eller handle på.

"Kan jeg få 100 kroner over?"

Salling Group har lavet en landsdækkende indsamling, som du kan donere til i kassen i dit supermarked. Arkivfoto

Salling Group har startet en indsamling sammen med Folkekirkens Nødhjælp til gavn for civilbefolkningen i Ukraine.

De har selv spyttet en halv million kroner i puljen for at kickstarte indsamlingen, og hvis du for eksempel handler i Bilka, Netto, Salling, Fætter BR eller Føtex kan du også selv bidrage til den store pulje ved at donere et beløb på vej ud.

- De forfærdelige billeder fra krigen påvirker os alle. Derfor gør vi vores for at hjælpe de mennesker, der netop nu befinder sig i den helt forfærdelig situation, siger Henrik Vinther Olesen, der er CSR- og kommunikationsdirektør i Salling Group, i en pressemeddelelse.

Pengene går til Folkekirkens Nødhjælp, der lige nu yder støtte og nødhjælp til de mange hundrede tusinde ukrainere, der er på flugt.

Ønsker du at donere til indsamlingen, kan du spørge efter det i kassen.

Støttekoncert på Huset

Lokale jazzmusikere spiller op til den gratis støttekoncert på Huset. Foto: Martél Andersen

Her er et ægte win-win-tiltag i denne tragiske situation. For ønsker du at vise din støtte, kan du her både støtte og selv nyde godt af den gratis koncert "Aalborg for Ukraine" på Huset i Hasserisgade.

Det er foreningen Jazz9tus, der har arrangeret jazzkoncerten, hvor en række lokale aalborgensiske og internationale jazzmusikere spiller originale numre, for at støtte det humanitære arbejde i Ukraine.

Du skal give lige præcis nul kroner for at komme ind og høre de lækre toner, men til gengæld tager de gerne imod donationer. Pengene, der bliver indsamlet i donationer, går direkte til Røde Kors, som bidrager med førstehjælp og fødevarer til civilbefolkningen i Ukraine.

Koncerten er i Huset på Hasserisgade 10 sal 3, fredag 4. marts, og dørene åbner klokken 19.

Dit tøj kan varme

Du kan altid donere tøj i Røde Kors' genbrugsbutikker - eller smutte forbi Friluftsland i hele uge ni. Foto: Sarah Thun

Har du et overload af tøj i skabet, som du alligevel ikke bruger, så kan det gavne og varme i krigstilstanden i Ukraine i stedet for.

Derfor kan du altid donere tøj i den lokale Røde Kors-genbrugsbutik eller finde en tøjcontainer til samme formål.

Derudover indsamler butikken Friluftsland i Bispensgade også alt fra overtøj til soveposer hele uge ni. Herefter vil Friluftsland stå for at transportere det donerede til Ukraine.

LÆS OGSÅ: Slut med at Aalborg skal varmes med russisk kul.

Annonceret indhold

Nyeste