Her får du gode tips til den miljøvenlige indpakning

AALBORG: Vi bruger masser af gavepapir hvert år i juletiden, som er produceret til at blive brugt den ene gang om året og derefter smidt ud. Men det er faktisk muligt at lave smuk indpakning med mindre spild.

Her giver vi inspiration til, hvordan du kan reducere spild med bæredygtig julegaveindpakning.

Brug stofrester

Har du nogle stofrester, der alligevel skal ud, så brug dem. Du kan anvende:

- Stofstykker fra aflagt tøj, der alligevel er for slidt til at kunne repareres eller til at gives videre

- Aflagte viskestykker

- Tørklæder, der har fået en plet, som ikke kan fjernes. Klip udenom og brug resten af stoffet.

Du kan både bruge stofresterne som gavepapir og gavebånd – det er kun fantasien, der sætter grænser. Nogle gaver kan være svære at folde almindeligt gavepapir om. Stof kan være lettere at pakke ind med, når pakken ikke er firkanten, og så behøver du ikke at bruge tape.

Brug papir der har udtjent en funktion

Har du aviser, landkort, tapetrester liggende, men som ikke længere kan bruges, så brug dem som gavepapir. Disse materialer er lette at folde, så du stadig kan opnå en skarp indpakning. Har papiret et tryk, du ikke bryder dig om, så vend det om og brug bagsiden til en ensfarvet indpakning.

Du kan også bruge papirrester til hjemmelavede til/fra-kort. Du kan klippe et stykke, så det enten har lige kanter eller som et hjerte eller en anden form, du synes om. Du kan også rive mindre papirstykker, så du får et rustikt udtryk.

Gem silkebånd og genbrug det næste år

Genbrug det flotte gavebånd fra gaver, du har fået, og brug det igen i din egen indpakning. Et flot silkebånd kan være en smuk kontrakt til en rå indpakning med genbrugt papir.

Brug garnrester

Har du ligesom mange andre fundet strikketøjet frem i år som en corona-aktivitet, så brug rester fra garnrullerne til gavebånd.

Sno garnet om pakken flere gange, så får det et fyldigere udtryk.

Brug naturmaterialer som pynt

Sæt gran, små grene, tørrede appelsiner eller andre naturmaterialer i båndet.

Hvis du ikke føler, din indpakning skriger af jul, kan en grangren give gaven det julede udtryk, du måske søger. Og så er det da bare hyggeligt med naturmaterialer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...