Udsigten fra Svendsgade med det ombyggede højhus i baggrunden. Skitse: Nordud A/S
Det sker

Sådan skal der bygges på Sygehus Nord-grunden

Investorerne har afsløret store planer om et helt nyt byrum

11. maj 2022 kl. 12:45

AALBORG: Tirsdag kom det frem, hvordan investorerne forestiller sig, at Nordjyllands hidtil største ejendomsprojekt kommer til at tage sig ud.

Ejendomsselskabet Nordud A/S har nemlig offentliggjort sin vision for, hvad der skal ske i det område, der i dag huser Sygehus Nord, når sygehuset i 2024 flytter til det nye supersygehus i Aalborg Øst.

Visionen er et resultat af en konkurrence, som Nordud har bedt tre arkitektteams om at deltage i.

Dommerkomiteens vinder hedder Team SLA.

Der er flere årsager til, at Team SLA's vision i særlig grad charmerede Nordud, konstaterer direktør Kim Jacobsen fra Nordud.

- Overordnet set er forslaget i særlig høj grad lykkedes med at integrere i og åbne vores område over for det omgivende byrum, herunder Reberbansgade, og med at gøre det til en del af en grøn kile fra fjorden og Kulturbroen og op mod Kunsten. Det er noget, vi har lagt megen vægt på, siger han.

Som et eksempel på dette nævner Kim Jacobsen, at der bliver adgang fra en nyetableret folkepark over til Katedralskolen under jernbanen.

- På den måde bliver området integreret med det omgivende område i stedet for, at banen fungerer som en barriere.

Den eksisterende 14 etager høje sygehusbygning bliver bevaret og ombygget til boliger.

- Det er ikke bæredygtigt at bryde den ned. I stedet skræller vi hele facaden af, og indmaden genbruges til boliger af forskellig størrelse. Vi bryder formentlig kun samlet 9000 etagemeter ned på hele området, siger han.

Visionen indebærer byggeri af knap 55.000 etagemeter - i overvejende grad boliger.

- Mellem en tredje- og fjerdedel af dem kommer til salg, og resten beholder vi i Nordud, siger Kim Jacobsen.

Vinderprojektet er udtryk for bygherrens - altså Norduds - vision for, hvordan området for fremtiden skal anvendes og udgør ikke en detaljeret byggeplan, understreger Kim Jacobsen.

- Nu har vi fremlagt vores vision for området, og så er vi spændt på at høre reaktionen. Præmissen for arbejdet med visionen har været den fordebat med borgerinddragelse, som vi har gennemført. På den måde har vi prøvet at inddrage borgernes holdninger allerede ved processens start, siger han.

I sidste instans sidder Aalborg Kommune, der haft en observatør i dommerkomiteen vedrørende visionen, ved bordenden.

Norduds vision for Sygehus Nord-området vil i den kommende tid være udstillet på Stigsborg Brygge hos By- og Landforvaltningen i Aalborg Kommune.

Læs mere på nordjyske.dk.

Annonceret indhold

Nyeste