Det er kunstneren Jens Galschiøt, der står bag den store kobberskulptur. Foto: Line Ettinger Julsgaard
Det sker

Særsyn på havnen: Fem tons tung isbjørn bliver spiddet i kunstnerisk klimaprotest

Gigantisk skulptur fra verdens klimatopmøder kommer nu til Aalborg

08. marts 2022 kl. 15:28

AALBORG: På havnefronten kan du fra i dag se et spektakulært syn. En 12 meter høj og fem tons tung isbjørn rejser sig på havnefronten.

Og det er ikke nogen almindelig bjørn. Kunstværket hedder ‘Unbearable’ og forestiller en kæmpestor isbjørn, der er blevet spiddet på en seks meter høj olieledning, som en klar kommentar til, hvordan vi behandler naturen og klimaet.

- Den symboliserer den globale opvarmning, hvor isbjørnen er hårdt presset og bliver spiddet af de stigende temperaturer, siger Andreas Mathew, der er Executive Producer i Musikkens Hus.

Det er kunstneren Jens Galschiøt, der står bag den store kobberskulptur. Foto: Line Ettinger Julsgaard

Skulpturen vakte første gang opsigt til det internationale klimatopmøde i Paris i 2015. Her blev Paris-aftalen indgået , hvor verdens lande blev enige om en maksimal temperaturstigning på to grader.

Siden har bjørnen rejst klimadebatten rundt i store byer i verden senest til klimatopmøde i Glasgow i Skotland.

Bjørn skal få os til at tænke

Nu har bjørnen trukket klimadebatten med til Musikkens Hus, som i hele marts sætter fokus på klimaet med forskellige udstillinger og events, som skal få aalborgenserne til at tænke og diskutere klima- og bæredygtighed på nye måder.

- Klima og demokrati-debatten er to vigtige og prominente debatter, som vi tager op her i marts. Især demokratidebatten er blusset op med Ruslands invasion af Ukraine, siger Andreas Mathew.

Du kan blandt andet få en særlig operaoplevelse med den amerikanske mezzosopran Joyce DiDonato, 11. marts, hvor musik, drama og læring går op i en højere enhed.

Desuden er det for anden gang at festivalen Demokratiets Genklang, der 20. og 21. marts sætter demokratiet på dagsordenen.

Du vil kunne se den gigantiske skulptur af isbjørnen, der bliver spiddet, på havnefronten til slut juni, hvor bjørnen rejser videre.

LÆS OGSÅ: Her er programmet til gratis festival i Musikkens Hus

Annonceret indhold

Nyeste