I alt lægger 29 af de store skibe til kaj i Aalborg i år

AALBORG: Nu er der ikke længe til, at de store krydstogtskibe igen sejler ind gennem Limfjorden og lægger til kaj her i byen. Noget der ofte får stor opmærksomhed, både mens de store skibe er her, og mens de sejler ind gennem Limfjorden fra Hals/Egense.

Sæsonen bliver indledt på torsdag, 12. maj, hvor Viking Venus ankommer til Honnørkajen klokken 12.

Det var egentlig meldt ud, at skibet ville ankomme 10 maj - og hvis du tidligere har skrevet i kalenderen, hvornår du gerne vil se et helt bestemt skib, så skal du lige tjekke datoerne igen.

- På grund af krigen i Ukraine sejler skibene ikke til Sank Petersborg, som ellers har været en meget besøgt by, siger Lars Bech, der er Cruise Manager hos Destination Nord.

- Og det betyder, at de oprindelige sejlplaner er ændret en smule.

Af skibe der skiller sig ud nævner han især to.

Dels Amadea, som Musikkens Hus også tidligere har omtalt i en pressemeddelelse:

- Når Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ankommer til Musikkens Hus 24. maj bliver det til vands med et krydstogtskib, hvor både orkester, solister og gæster er ombord. Skibet, der lægger til ved Aalborgs havnefront, er sejlet hele vejen fra Bremen med 500 koncertgæster, der får mulighed for at opleve orkesteret i henholdsvis Stavanger, Göteborg, København, Aalborg og slutteligt Hamborg.

Du får også mulighed for at opleve et meget atypisk skib.

- I august - umiddelbart efter Tall Ships Races - kommer Sea Cloud Spirit, som er et sejlskib indrettet som krydstogtskib med plads til bare 136 gæster, siger Lars Bech, der glæder sig over igen at tage hul på en ny sæson efter corona.

- Vi er glade for, at så mange skibe nu vender tilbage, og vi glæder os til at tage imod de mange gæster, siger han.

Ankomsten på torsdag markerer begyndelsen på en 2022-sæson med 29 krydstogtskibe i byen, og med dem kommer omkring 25.000 gæster fra søsiden.

Årets sidste krydstogtskib ankommer 2. december, hvor gæsterne på Amera kommer til at opleve Aalborg i julestemning.

Du kan følge med i, hvornår krydstogtskibene er i byen på Port of Aalborgs hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...