Beate Stengaard Sørensen glæder sig til at tilbringe nogle hyggelige timer i friluftsbadet, Jomfru Ane Parken og på Aalborg Streetfood denne sommer. Mød hende her

AALBORG: Beate vil også spise masser af is fra Guf & Kugler, for det må man godt i ferien, mener hun. Beate Stengaard Sørensen, der blev landskendt, da hun deltog i Den store bagedyst på DR1, er født og opvokset i den østlige del af Aalborg og bor nu i hjertet af byen. Hun arbejder til daglig som frisør hos Deres Urban Klip.

Hvad er du mest stolt af ved at være fra Aalborg?

Noget af det, jeg er allermest stolt af, er den måde vi aalborgensere tager imod andre folk på. Til daglig, i mit job som frisør, hører jeg mange tilflyttere fortælle om, hvor godt de er blevet taget imod, og hvor søde og hjælpsomme, de synes, vi er heroppe. Her i Aalborg er der ikke nogen, der er for fine til at hjælpe andre, og der er ikke noget, der haster mere end det jager, så vi skal nok nå det hele.

Hvad viser du dine gæster, når de kommer til byen?

Nu er det ikke særlig tit, at jeg får gæster, der ikke selv bor i Aalborg eller kommer herfra - sådan er det nok, når man hele sit liv har boet inden for bygrænsen. Men skulle jeg få gæster, som ikke kendte noget som helst til byen, ville jeg tage dem med ind til midtbyen. Måske gå en lille street art walk, vise dem Havnefronten og nogle af de gamle historiske bygninger og tage dem med på Kystens Perle og få stegt flæsk!

Susanne Justsen
Beate Sørensen blev landskendt, da hun deltog i Den store bagedyst på DR1. Foto Claus Søndberg

Hvad er sommer for dig?

Sommer for mig er de dage, hvor byen bare summer af liv og glade dage. De dage, hvor køen til Guf & Kugler er så lang, at man spørg sig selv, om det virkelig er det værd at stå i kø så længe og alligevel bliver enig med sig selv om, at det er det! Til hver en tid! De dage, hvor Jomfru Ane Parken er helt fyldt med mennesker, der snakker og hygger i små grupper, en lille flok står og danser salsa, og en Tuk Tuk står og sælger kaffe.

Hvad er dine bedste sommerminder fra Aalborg?

De bedste sommerminder er selvfølgelig fra før corona, hvor man kunne være rigtig mange mennesker samlet til fredagskoncert i Lunden, de somre, hvor hele havnen har været fyldt med sejlskibe og flere tusinde mennesker. Og da jeg var helt ung og stadig gik i byen; de sommermorgener, hvor solen var stået op, før man selv gik hjem og kunne gå hjem til lyden af fuglekvidder og duften af sommerregn.

Susanne Justsen
Til daglig kan man støde ind i Beate Sørensen i Deres Urban Klip, hvor hun har arbejdet som frisør, siden salonen åbnede i 2015. Foto Claus Søndberg

Hvis du holder ferie her i byen, hvad vil du så lave?

Jeg skal i hvert fald bruge lidt af min ferie i Aalborg, og jeg skal helt sikkert ud på Streetfood og nyde nogle gode drinks og noget lækker mad! Og lur mig, om jeg ikke også måske skal en tur enten i ”frieren” (friluftbadet) i Vestbyen eller i Jomfru Ane Parken og grille med nogle venner en aften eller to, hvis vejret er til det.

Hvad er dit bedste sommertip til andre?

Hvis ikke du allerede har fået det, så skal du helt sikkert tage forbi Guf & Kugler i Slotsgade og få en is! Og så sæt dig på en bænk og bare nyd livet, se på menneskene omkring dig og smil til en fremmed! Og husk; der er ingen begrænsning på, hvor mange is man må spise om dagen - ikke om sommeren!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...