Kan du starte et bål uden tændstikker og håndtere sværd, økse, skjold og spyd?

NØRRESUNDBY: Drømmer du om at slå ild som en viking og gå i krigerskole, eller vil du hellere høre mere om vikingernes dragter og opleve vikingetidens våben på nærmeste hold?

Vikingemuseet Fyrkat, der ligger ved Harald Blåtands ringborg i Hobro, er lukket for denne sæson, men det betyder ikke, at alle vikinger er gået i vinterhi.

Et par af dem er rykket mod nord til Vikingemuseet Lindholm Høje i Nørresundby, og her kan du opleve dem søndag 5. december. Du kan se rekonstruktioner af originale vikingevåben, og i krigerskolen kan børn og andre - naturligvis under sikre forhold - prøve at kæmpe som en ægte viking med sværd, økse, skjold og spyd.

Der er også mere fredelige ting på programmet. Du kan blandt andet lære, hvordan der slås ild på ægte vikingemanér uden moderne tændstikker. Det er lettere sagt end gjort, men det var altså sådan, de vikinger tændte bålet til madlavning.

Krigerskolen og ildslåning kan opleves 5. december 2021, 9. januar 2022 og 6. februar 2022 – alle dage kl. 11-15. Det foregår udendørs, så museet anbefaler varmt tøj og fornuftigt fodtøj.

Sarah Thun
Du kan prøve at slås med skjold, sværd og spyd. PR-foto: Lars Horn

Vil du hellere høre mere om tøjmode blandt vikingefolket, så må du væbne dig med tålmodighed, for det er altså først 6. marts.

Det koster almindelig entré at være med i vikingelegene, og børn under 18 år har gratis adgang

Arrangementerne afholdes naturligvis efter gældende corona-restriktioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...