Gode priser og hjemmelavet mad skal få flere til at besøge Café Nørregade. Foto: Martin Damgård
Mad & Drikke

Sandwich og bøger: Café Nørregade satser på studerende

Hjemmelavet mad og gode priser skal lokke flere ind på bibliotekscaféen, som Penille Ørum Andersen netop har overtaget

15. september 2020 kl. 12:27

AALBORG: Et stykke nybagt banankage til en ti'er. En sandwich til 40 kroner.

Der er fuld valuta for pengene hos Café Nørregade i hjørnet af Hovedbiblioteket i gågaden. Menukortet er enkelt med sandwich og salater som de bærende elementer, men med plads til både noget sødt, hjemmebagte boller og dagens lune ret.

- Her kommer mange studerende for at bruge biblioteket, så dem vil vi gerne sigte efter, siger Penille Ørum Andersen, der netop har overtaget det daglige ansvar for den allerede populære bibliotekscafé.

Interiør og indretning står indtil videre som hidtil, men hun har masser af ideer til, hvordan caféen skal forandres. Ikke så meget de fysiske rammer - selv om hun planlægger at flytte disken og håber på mere udendørsservering - men mere udbuddet af varer.

- Jeg har nogle ideer, og biblioteket har nogle ideer og så ser vi, hvor vi lander, fortæller hun med et smil.

En af planerne er, at bibliotekets eget køkken på 1. sal skal bygges om, så der i højere grad kan bages og laves mad, der kommer den lille café til gode. Køkkenfaciliteterne i selve caféen er stærkt begrænsede, og en del af maden bliver derfor lavet andre steder i byen i dag.

- Vi står allerede for maden til bibliotekets personale, men tanken er, at når vi får det nye køkken, skal alle kunne komme og få dagens ret også som to-go, fortæller hun og tilføjer, at hverdagsretter som f.eks. italienske kødboller eller bagt mørksej skal være til nogle priser, hvor alle kan være med - inklusive byens studerende.

Det er lidt af en drøm for 22-årige Penille at kunne stå i spisen for "eget køkken". Foto: Martin Damgård

Det er lidt af en drøm for 22-årige Penille Ørum Andersen, at stå i spidsen for eget køkken. Hun er uddannet ernæringsassistent og kom allerede i elevtiden til at stå på egne ben, da hendes chef blev syg, og hun måtte overtage en del af ansvaret. Siden har hun blandt andet været vikar i Compass Group, og da catering- og servicevirksomheden overtog driften af bibliotekscaféen, blev hun tilbudt jobbet som køkkenchef.

- Det er mig, der skal stå for det hele sammen med en ansat, som også var her under den tidligere forpagter. Det giver mig nogle lange dage, men jeg er ung og synes, det er sjovt, fortæller hun.

Fremtidsdrømmene for Café Nørregade går også på lidt længere åbningstider, men Penille Ørum Andersen er omvendt realistisk, når det kommer til at få drømme og økonomi til at hænge sammen, så i første omgang, ser hun tingene lidt an.

- Vi skal gerne have nogle flere kunder indenfor, end vi har i dag, og en del af det handler om prisen, siger hun og peger over mod naboen Lagkagehuset.

- Vi skal i hvert fald ligge et stykke under, hvad de kan, og så vil jeg satse på, at så meget som muligt bliver hjemmelavet, fastslår hun.

Caféens køkken giver ikke plads til mange udskejelser, derfor er det tanken, at bibliotekets eget køkken skal ændres, så der i højere grad også kan laves mad til caféen der. Foto: Martin Damgård
Caféen er allerede populære blandt bibliotekets brugere, men Penille Ørum Andersen vil også gerne have flere gæster ind fra gågaden. Foto: Martin Damgård
Annonceret indhold

Nyeste