Her spiller AaB fodtennis, det kan du også komme til. Arkivfoto: Lars Pauli
Livet her

Savner du en ny sport? Hvad med fodtennis?

Nu har fodtennis fået sin egen klub i Aalborg

21. januar 2021 kl. 09:28

AALBORG: Der er et net, der minder om et tennisnet, reglerne minder mest om volleyball og bolden ligner mere en fodbold end en tennisbold. Sporten hedder fodtennis, og takket været midler fra Nordea Fonden og DIF fonden, er der kommet en fodtennisklub i Aalborg. Det er FK Fjordsiden, der har fået æren af at starte klubben op.

- Vi blev kontaktet allerede sidste år af fodtennis Danmark for at høre, om vi ville være interesseret. Der er 16 eller 17 officielle hold i Danmark. Der er en klub i Aarhus og nu en i Aalborg. Resten ligger på Sjælland, lyder der fra Morten Petersen fra FK Fjordsiden.

Fodtennis er relativt nyt i Danmark, men alligevel har mange allerede spillet det igennem mange år.

- Fodtennis er noget de fleste fodboldspillere kender til, da der er en del af den almindelige træning. Nu er det så blevet til en sportsgren, hvor alle kan være med, fortæller Morten Petersen.

Fodtennis foregår indendørs på noget, der minder om en volleyballbane, hvor nettet er sænket til tennisnet højde. Man spiller en mod en, to mod to eller tre mod tre. Bolden må røre gulvet en gang, og så må man jonglere op til tre gange.

- Du spiller med fødderne med tennisnet men efter volleyballregler. Så det er lidt en blanding af tre sportsgrene. Det er en blandingssport ligesom padel, som jo er en blanding af squash og tennis, griner Morten Petersen.

Opstarten af klubben skulle have fundet sted i midten af januar, men som med så meget andet, er det grundet nedlukningen udskudt til senere.

- Det bliver skudt i gang, så snart myndighederne tillader det. Vi havde satset på den 6. februar, men det bliver heller ikke til noget. Vi vil gerne starte på en ordentlig måde, og det bliver helt sikkert her i 2021, fortæller Morten Petersen.

Fodtennis er ikke en dyr sport. Det eneste det kræver, er et par indendørs sko, en t-shirt og et par shorts.

- Kontingentet kommer til at ligge på omkring 250 kroner halvårligt. Så det er noget billigere end medlemskabet i en fodboldklub, lyder fra Morten Petersen.

Nu er den første klub startet i Nordjylland, men målet er, at det skal brede sig meget mere.

- Vi vil gerne have, at der kommer så mange klubber i Nordjylland, at vi får vores egen liga. For lige nu har de deres egen liga på Sjælland, og vi vil gerne kunne spille kampe uden at skulle køre så lang, lyder det fra Morten Petersen.

Hvis du ikke gider løbe så meget, eller hvis din grundform halter lidt, så kan du sagtens spille fodtennis. Du kan læse mere om fodtennis på fkfjordsiden.dk.

Annonceret indhold

Nyeste