Efter et par måneders lukning kan du igen se på moderne kunst

AALBORG: Det er noget af et ikon for Aalborg.

Og nu kan du igen komme indenfor i Alvar Aaltos hvide oplevelseshus. Efter et par måneders nedlukning genåbner Kunsten på Kong Christians Allé fra og med i morgen, fredag 29. maj.

Museet åbner med en udstilling med en af det 20. århundredes mest kendte, amerikanske billedhuggere, Louise Nevelson.

Nevelson, der døde i 1988, var forud for sin tid. Hun var russisk emigrant og én af installationskunstens faddere. Hendes kunstværker er lavet af overskudstræ eller byggeaffald; hun så affald som en ressource og kunstnerisk inspiration, skriver Kunsten.

- Jeg er mere realist end de fleste realister, for jeg ville ikke finde på at sige, "at jeg drømte om et slot på en sky". Hvis jeg vil ha' mig et slot på en sky, så bygger jeg det sgu!, som hun i en alder af 77 år sagde i et interview med Suzanne Brøgger.

Louise Nevelson er kendt for at lave værker af byggeaffald og overskudstræ. Foto: Kunsten

Kunsten understreger, at man i forbindelse med åbningen selvfølgelig følger myndighedernes anbefalinger, og at der derfor er indført en række tiltag, der gør museumsbesøget til en sikker og forsvarlig oplevelse.

Alle besøgende bliver eksempelvis registreret, så man hele tiden kan sikre, der ikke er for mange gæster på én gang. Der vil også være opsat afspærring og afstandsmarkering, hvor der kan opstå kø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...