Respekten for de frivillige er i fokus

AALBORG: Michael Mansdotter blev formand for røde Kors Aalborg i juni og er nu godt i gang med at lægge fundamentet for de fremtidige opgaver.

Nogle kender måske Michael Mansdotter fra hans arbejde i Trekanten Bibliotek & Kulturhus i Aalborg Øst, hvor han leder det daglige arbejde. Det kan også være, at hans ansigt virker genkendeligt, fordi det ved kommunalvalget i 2017 prydede en anseelig andel valgplakater rundt omkring i byen.

Foruden det daglige arbejde, som leder af Trekanten og bestyrelsesarbejdet hos Røde Kors, er Michael Mansdotter nemlig også medlem af Socialdemokratiet, hvor han har en formandspost i partiets gruppe i Aalborg Øst. Så Michael Mansdotter har nok at se til, nu hvor han også er blevet tildelt posten som formand for bestyrelsen i Røde Kors Aalborg. Til dét, blev han faktisk spurgt. Fra hovedkontoret i København ringede en af organisationens konsulenter og spurgte, om han kunne være interesseret i en bestyrelsespost, "... Og ja, du kan faktisk også blive formand", sagde hun til ham. Det skulle han overveje grundigt, for Michael Mansdotter er af den holdning, at skal man lave sådan et stykke arbejde, skal man også gøre det ordentligt.

Har en programerklæring

I overvejelsesprocessen tænkte han på, at det var vigtigt at kunne imødekomme de mange frivillige kræfter, der som små tandhjul i en stor maskine hver dag er bærende for Røde Kors’ aktiviteter i Aalborg.

Og respekten for de frivillige er fortsat central for Michael Mansdotter.

- Jeg har stor respekt for, at folk bruger deres sparsomme fritid på at hjælpe andre. Det er vigtigt, at de frivillige føler sig set og hørt, og at de bliver anerkendt for det arbejde, de gør, ved at man ikke bare siger: "Det er fint", men at man prøver at møde de behov, krav og interesser, de har i deres arbejde som frivillige. Det vægter jeg enormt højt, fortæller han.

- Og så vægter jeg selvfølgelig også, at Røde Kors fortsat er en troværdig organisation. Vi lever jo af folks frivillige donationer, og det skal vi behandle med stor nænsomhed. Vi skal sørge for, at pengene bliver brugt effektivt og til det, folk har givet pengene til. Det er min programerklæring, fortsætter han.

Lederskab er ikke ukendt land

Michael Mansdotter går ind til formandsposten med en solid baggrund fra andre ledende funktioner. Han er uddannet skuespiller og har været teaterleder på forskellige teatre igennem mange år, her blandt andet Jomfru Ane Teatret i 10 år og Odense Teater i tre år.

- Jeg har ledet både små og store organisationer, og jeg kan allerede mærke, at det er godt, jeg har erfaringen med mig i sådan en stor organisation som Røde Kors, fortæller han.

Bestyrelsesarbejde er heller ikke uvant for Michael Mansdotter, da han ligeså har flere års erfaring med dette, blandt andet fra hans politiske arbejde i Socialdemokratiet.

Rødder og tilknytning

Michael Mansdotter er bosat i Aalborg og har boet meget af sit liv i byen.

- Jeg holder meget af Aalborg og Nordjylland. Jeg er vild med den nordjyske folkesjæl.

Kendskabet til de lokale Røde Kors-tilbud står dog til forbedring, men Michael Mansdotter har en klar intention om at komme på besøg hos alle de lokale tilbud.

- Vi har en lang lang liste og mange flere aktiviteter end jeg vidste, Røde Kors havde, fortæller han.

- Jeg kender Røde Kors som de fleste danskere kender Røde Kors, nemlig som dem, der kommer og ringer på vores dør, laver tv-reklamer, samler penge ind ved landsindsamlinger og driver genbrugsbutikker, fortsætter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...