Marcus Delfer guider dig til oplevelser i Aalborg de kommende dage

AALBORG: Så er den der næsten! Weekenden, som vi alle har et tilnærmelsesvist helligt forhold til, hvad enten vi foretrækker at få os en på opleveren eller bare den simple aktivitet at ligge på langs. Lige om hjørnet venter den, og vi har ikke tænkt os at sidde stille - i hvert fald ikke hele weekenden igennem.

Der er god mulighed for at snuse til forskellige arrangementer - og det ene af dem dufter endda af den søde jul som i de gode gamle dage.

Rigtig god weekend!

Torsdag: Martin Scorseses nye film

Stjerne-instruktøren Martin Scorsese er endnu engang klar med en ny film, hvor han, traditionen tro, har allieret sig med nogle af de bedste skuespillere i rollerne.

Filmen er baseret på bogen “I Heard You Paint Houses”, hvor ingen ringere end Robert De Niro spiller hovedrollen som Frank “The Irishman” Sheeran - en berygtet lejemorder, som arbejdede sammen med nogle af de mest berygtede personer i de 20. Århundrede. Over for De Niro spiller Al Pacino den nu afdøde fagforeningsboss Jimmy Hoffman, der med sine kontakter til mafiaen lever et risikabelt liv.

Hvad - premiere på filmen The Irishman

Hvor og hvornår - Biffen Art Cinema, Teglgårds Plads. Torsdag kl. 18.40-22.15

Hvor meget - Alm. billetter 125,-, studerende og seniorer (65+) 110,- + evt. gebyr

Fredag: Klumben og Raske Penge

Kongerne af dansk dancehall har netop udgivet deres debutplade.

Den er spækket til med solid dancehall - eller “danskhall” - hvor de på majestætisk vis manifesterer deres lyriske evner over de traditionsrige caribiske rytmer. Lørdag aften kan du opleve dem live på Studenterhuset, hvor de i anledning af albummet har samlet et nyt band til deres liveshows.

Det består af de to velsagtens højest estimerede musikere i reggaegenren herhjemme - Kristoffer Sjelberg (EaggerStunn, Natasja m.fl.) og Morten McCoy (Bremer/McCoy m.fl.). Og så det nye stortalent Justo Gambula. Forbered dig på en dansevenlig og højenergisk oplevelse med enormt god stemning.

Hvad - Koncert med Klumben og Raske Penge

Hvor og hvornår - Studenterhuset, Gammel Torv. Fredag kl. 20.30-23.30

Hvor meget - 135,- + evt. gebyr

Marcus Delfer
Historisk Museum sætter fokus på gammeldags jul. PR-foto

Lørdag: Historisk julestue

Byens historiske museum sætter selvfølgelig også fokus på julen, og det starter allerede, når de slår dørene op for den gode gamle julestue.

Kig forbi og se det pyntede juletræ, og du kan også selv klippe julepynt, som du selv kan tage med hjem og hænge op. Hyggen holdes yderligere intakt med renæssance-gløgg (lutendranck), der udfyldte gløggens rolle tilbage i renæssancen.

Selvom rygning ikke er sundt, har du også mulighed for at møde cigarmagere fra C.W. Obels gamle Tobaksfabrik, der viser, hvordan en rigtig nytårs-cigar skal rulles.

Hvad - Julestue på Aalborg Historiske Museum

Hvor og hvornår - Aalborg Historiske Museum, Algade. Lørdag kl. 10-17

Hvor meget - 40 kr. Børn under 18 år kommer gratis ind

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...