Der er sket meget i byen i løbet af året. Her kan du se vores bud på nogle af højdepunkterne

AALBORG: 2018 har været et begivenhedsrigt år i byen. Vi har både fået guldmedaljer, været værtsby for kæmpe arrangementer og taget afsked med en helt særlig musiker. Her kan du se de minder, vi har samlet, fra året der gik.

Værtsby for DMGP 2018

Aalborg var på den anden ende i dagevis, da der blev afholdt Dansk Melodi Grand Prix 2018 i Gigantium 10. februar. Det var som bekendt Rasmussen, der vandt med sangen 'Higher Ground'.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Torben Hansen

Piraterne fik The Double

Cool East Arena var fyldt til bristepunktet i den sjette finalekamp den 24. april mod Herning Blue Fox. Og for øjnene af 5000 tilskuere kunne Aalborg Pirates så brillere og tage guldet for første gang i 37 år og samtidig vinde The Double.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Claus Søndberg

Royalt løb

Kronprins Frederik kunne i år fejre sin 50 års fødselsdag, og han brugte anledningen til at tage en løbetur med danskerne til Royal Run den 21. maj. Aalborg fik æren af at være første stop på ruten, og her var over 9000 løbere tilmeldt. Det var DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund som i samarbejde med Aalborg Atletik og Motion stod for arrangementet. Royal Run blev senere på året kåret til Årets Event 2018 af Dansk Atletik Forbund.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Torben Hansen

Rekord Karneval

Aalborg Karneval havde al mulig grund til at klappe i hænderne af begejstring i 2018. Udover at vejret endnu en gang var fremragende, så blev det vurderet, at omkring 80.000 mennesker deltog i årets udgave. Dermed blev der sat rekord i antallet af karnevalsgæster, og Aalborg Karneval kan for tredje år i træk kalde sig Nordeuropas største. Samtidig kunne de præsentere et overskud på lige knap én million kroner.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Lasse Sand

Vært for Danish Air Show 2018

Selvom vejret bød på både skyer og regn den 10. juni, så havde omkring 140.000 tilskuere taget turen til Flyvestation Aalborg for at se de mange fly, og det var en hel del mere, end arrangørerne havde turdet håbe på. Næste gang man kan opleve Danish Air Show bliver i Karup i 2020.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Martin Damgård

Regatta 2018

Man kunne nyde musik, arrangementer, underholdning - og ikke mindst flotte skibe til årets udgave af Aalborg Regatta, der første gang så dagens lys i 2012. Siden er det vokset, og i år var det særligt fyrværkeriet, der blev snakket om. Tre af landets bedste fyrværkere dystede på havnen om lørdagen, og tusindvis var mødt op for at nyde synet. Det var et par timer efter Danmarks VM-sejr over Peru, der i øvrigt blev vist på storskærm på Gammeltorv.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Lasse Sand

Kim Larsens sidste koncert i Aalborg

Vi mistede desværre Kim Larsen den 30. september 2018, og det førte på det nærmeste til landesorg, der blandt andet kom til udtryk på Musikkens Plads den 7. oktober, hvor tusindvis kom for at se mindekoncerten fra Rådhuspladsen på storskærm. Det betyder også, at de sidste koncerter med nationalskjalden i Aalborg var i Skovdalen den 10. og 11. august. Begge var i øvrigt udsolgt.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Martin Damgård

Salling fik sin Rooftop

Det var breaking news i det nordjyske, da Salling offentliggjorde, at de ville lave en 1.400 kvadratmeter stor tagterrasse med en storslået udsigt over Aalborg. Den officielle åbning var den 24. august og på under en måned, havde over 100.000 gæster lagt vejen forbi. Det overgik alle stormagasinets forventninger.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Skråen 40 år

Den 9. september kunne Skråen fejre sin 40 års fødselsdag, og det blev i den grad gjort med stil. Festen var en tak til de millioner af publikummer, titusindvis af bands, samarbejdspartnere og frivillige gennem fire årtier, og bød på gratis musikoplevelser, mad og øl.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Lasse Sand

Magasin vendte tilbage

Efter 13 års fravær i byen åbnede Magasin atter en gang dørene til deres gamle lokaler i Friis den 20. september 2018, og det blev noget af et tilløbsstykke. 73.000 besøgte nemlig “det nye” stormagasin i åbningsweekenden.

Camilla Gammelgaard
Arkivfoto: Henrik Bo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...