Sådan så det ud da der blev gjort til rapelleturen i Aalborg Tårnet. Privatfoto.
Det sker

Se den vilde video: Aalborg Tårnet blev indtaget

Nu kan du booke din tur i svævebanen fra Aalborg Tårnet til Kunstens baghave

26. marts 2021 kl. 09:42

AALBORG: Idrætsmødet Aalborg i 2021-udgaven bliver afholdt fra den 2. til den 6. juni, og der er store planer for, hvad der skal ske. I forbindelse med det senest afholdte idrætsmøde, blev der åbnet for muligheden for at springe fra Limfjordsbroen, og det skal nok komme igen. Men der kommer også en anden vild oplevelse. Nemlig etableringen af en zipline fra Aalborg Tårnet til Kunsten baghave. Bag projektet står blandt andet Carsten Jørgensen, der også stod bag Bridge Jump fra broen. Begge dele er naturligvis ulovlige på almindelige dage, men i Carsten Jørgensens trygge rammer er muligt.

- Ideen er, at det her idrætsmøde, det skulle gerne være et vartegn for Aalborg. Aalborg Tårnet er noget, vi allesammen forbinder med Aalborg, i hvert fald os som bor her. Idéen er jo, at man skal kravle op i de øvre luftlag. Det er nok en idé mange af os kan nikke genkendende til; den der lyst til at kravle op i tårnet. Der er man nok alligevel blevet stoppet af tanken om, at det nok er en dårlig idé. Nu er det så fedt, at man faktisk kan få lov til det, fortæller Carsten Jørgensen.

På Aalborg Tårnet sidder der allerede en stige som kunne indbyde til en rask klatretur, men den er ikke så lige til, som man skulle tro.

- Den er meget stejl, og er som sådan ikke lavet til, at man skal kravle op i den. Den er lavet som en redningsstige og ikke som en brandtrappe. Der er nogle spændende skift undervejs, hvor man skal sikres. Jeg vil på det kraftigste opfordre til, at man ikke kravler op undervejs, lyder det fra Carsten Jørgensen.

Der bliver sikret på alle tænkelige måder og sikkerheden er i top. Privatfoto

Carsten Jørgensen og hans crew var forleden på den farefulde færd til toppen for at besigtige tårnet og prøve turen op. Dette er for at planlægge den zipline, der skal etableres til Idrætsmødet.

- Det fede er, at udsigten er så vild, og at man får opbygget noget adrenalin i forbindelse med turen op, og bagefter venter så turen på ziplinen, fortæller Carsten Jørgensen.

At svævebanen ender ved Kunsten, er ikke nogen tilfældighed.

- Vi blev inspireret af et kunstværk, der tidligere har været ved Kunsten, hvor man kunne se en tørresnor der gik fra Tårnet til Kunsten. Kunsten synes jo også, at det er fedt at være en del af idrætsmødet, så det bliver en helhedsoplevelse. Det samme gælder for brohoppet, der kommer der også lidt kunst indover. Der en fortælling om æstetik, puls og vores egenopfattelse. Så der er en fortælling ud over det fede i at kunne prøve nogle ting, man ellers ikke ville kunne få lov til, lyder det fra Carsten Jørgensen.

Vil man gerne prøve kræfter med Aalborg Tårnet og den efterfølgende tur ned til Kunsten, skal man melde sig til.

- Man skal tilmelde sig og købe en billet. Det koster jo noget at sætte sådan noget op. Så vi bliver nødt til at tage 395 kroner for oplevelsen. Det er en unik oplevelse, men det er også en halvdyr affære at sætte sådan en op. Det er jo en del med sikkerhed, der skal være på plads. Vi har en speciel bremsemekanisme som vi har haft ingeniører fra Teknisk Gymnasium til at hjælpe med. Hvis vi ikke havde bremsen, kunne man ramme en fart af 120 kilometer i timen. Det gør man ikke, lyder der betryggende fra Carsten Jørgensen.

Udsigten fra Aalborg Tårnet fejler ikke noget. Privatfoto

Turen bliver bremset allerede fra starten, og det er ikke kun for sikkerhedens skyld, men også for at give mulighed for at nyde udsigten. Problemet med svævebanen er, at den ikke flader ud og dermed udebliver den naturlige bremseeffekt.

Carsten Jørgensen er til dagligt uddannelsesleder på UCN, hvor de har serviceøkonom-uddannelsen.

- En del af den uddannelse er jo også, at man kommer til at lave events, og vi synes på UCN, at vi også skal give lidt tilbage til byen. Det her med at kunne lave noget fedt i stedet for bare at være betragter. Der er nogle af vores studerende, som kommer til at spille en rolle. De kommer til at tage imod folk og hjælpe til. Det er klart, at sikkerhedsdelen bliver varetaget af professionelle folk, fortæller Carsten Jørgensen.

Vil du prøve svævebanen eller Bridgejump? Så kan du tilmelde dig på hjemmesiden www.chilijuice.dk.

Annonceret indhold

Nyeste