Vi har valgt en håndfuld events, det bliver svært at undgå

AALBORG: Der er nyheder alle steder - døgnet rundt. Forretninger åbner og lukker, og mennesker kommer og går. Og så er der de begivenheder, hvor man lang tid i forvejen kan forudsige, at de er sikret plads på nyhedspaletten. Her guider vi dig til fem events i Aalborg, du får svært ved at komme udenom i 2019.

Folkefest på kajen

Der er nytårsfyrværkeri, og så er der det gigantiske show, der traditionelt afslutter The Tall Ships Races i Aalborg.

3.-6. juli 2019 skal vi til det igen - og fyrværkeriet bliver angiveligt endnu vildere denne gang.

Det er femte gang, at vi er en af værtsbyerne for det enorme arrangement - og første gang, at vi er valgt som starthavn. Til sommer kan Aalborg endda markere 20-året for byens historie med The Tall Ships Races.

Med et anslået besøgstal på knap 720.000 gæster ved det seneste arrangement i 2015, er der endnu engang lagt op til en gigantisk folkefest for byens borgere, besætningsmedlemmer og turister.

Du kan læse mere om The Tall Ships Races 2019 ved at klikke her

Katrine Schousboe
Der er lagt op til en gigantisk fest, når The Tall Ships Races for femte gang er tilbage i Aalborg. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Måske hul igennem

I kategorien for åbninger finder vi Egnsplanvej, som er Aalborg største vejprojekt i mange år. Vi havde den også på listen over store begivenheder i 2018 - men indtil videre har vi måttet kigge langt efter åbningsfest og snoreklip.

Projektet med at lave en forbindelse mellem den østlige og vestlige del af byen har mildest talt oplevet en række bump på vejen. Ikke alene har projektet været 50 år undervejs, den oprindelige plan for det gigantiske projekt var også, at Egnsplanvej og de tilhørende tilkoblinger til motorvejsnettet skulle indvies i 2016. Siden er det som bekendt udskudt flere gange, og nu forventer kommunen, at det samlede anlæg kan tages i brug i første halvdel af 2019.

Du kan læse mere om Egnsplanvej-projektet ved at klikke her

Katrine Schousboe
2019 skulle gerne blive året, hvor de sidste vejkegler forsvinder, og Egnsplanvej efter mange års arbejde står færdig. Arkivfoto: Torben Hansen

Fest i gaden

Aalborg Karneval har gevaldig tur i den i disse år. Den store folkefest bliver bare større og større.

I 2018 vurderede politiet, at der var 80.000 med i paraden gennem byens gader. Det er ny rekord.

Og går det som tendensen har været de senere år, så vil Aalborg Karneval anno 2019 blive både større og flottere end tidligere.

Faktisk er karnevalet blevet så stort, at man på sigt har brug for mere plads end det, som Kildeparken kan mønstre. Karnevalet har derfor tidligere meldt ud, at man er på jagt efter nye områder at udvide festen til. Om man når det allerede til 2019, er dog tvivlsomt.

Karnevalsugen begynder med den internationale parade fredag 17. maj 2019 - og en god uge senere, lørdag 25. maj, er der den store parade gennem byen.

Du kan læse mere om karnevalet ved at klikke her

Katrine Schousboe
Karneval har vokseværk i disse år - og meget skal gå galt, hvis ikke versionen anno 2019 bliver årets fest. Arkivfoto: Martin Damgård

Knudepunkt fylder rundt

Nogle elsker den. Andre hader den. Men det er de færreste i Aalborg, der ikke fra tid til anden bruger et af byens helt store trafikale knudepunkter, Limfjordstunnelen.

Til foråret er det 50 år siden, at røret under fjorden blev indviet - i øvrigt som landets første motorvejstunnel.

Kong Frederik den 9. og Dronning Ingrid var til stede ved indvielsen, og byens borgere kunne gå igennem den.

Også ved jubilæet kan du komme ud at gå. I forbindelse med Aalborg Halvmarathon 2019 12. maj laver man nemlig en fem kilometer lang gåtur, som går gennem tunnelen. Samtidig bliver jubilæet fejret på Honnørkajen med bl.a. livemusik.

Du kan se mere om gåturen gennem tunnelen ved at klikke her

Katrine Schousboe
Elsket og hadet - men helt uundværlig. I 2019 fylder tunnelen 50 år. Arkivfoto: Claus Søndberg

Giganter i parken

Er man til tidens toneklang, er der én begivenhed, der står over alle andre i 2019.

1. juni gæster den amerikanske popgruppe Maroon 5 Mølleparken, og de har inviteret 16.000 publikummer til at feste med dem.

Koncerten er gruppens eneste i Skandinavien, og det første stop i Europa på deres Red Pill Blues Tour. Billetterne blev udsolgt på rekordtid, og direktør i AKKC, der er en af arrangørerne, Nicolaj Holm har da også kaldt koncerten større end nogen andet, man hidtil har lavet her i byen.

Mon ikke vi kommer til at tænke tilbage på 1. juni, som den dag, hvor Aalborg havde “Moves Like Jagger”.

Du kan læse mere om koncerten med Maroon 5 ved at klikke her

Katrine Schousboe
Koncerten med Maroon 5 blev udsolgt på rekordtid. Arkivfoto: Bent Bach
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...