Stormagasin vender tilbage

En af årets største shopping-nyheder bliver utvivlsomt åbningen af Magasin.

Den nøjagtige dato er endnu ikke offentliggjort, men Friis Shoppingcenter, som Magasin bliver en del af, har tidligere oplyst, at det bliver på den anden side af sommerferien.

Stormagasinet rykker ind på den selvsamme placering, som det forlod for knap 13 år siden og arbejdet med at få gjort lokalerne klar er gået ind i den afsluttende fase.

Den nye Magasin, som er landets syvende, skal særligt henvende sig til yngre kvinder.

Katrine Schousboe
I 2018 åbner Magasin igen i Aalborg - på den selvsamme placering, som de rykkede ud fra i 2005.Arkivfoto: Niels Aage Skovbo

Endelig hul igennem

Ligeledes i kategorien for åbninger finder vi Egnsplanvej, som er Aalborgs største vejprojekt i mange år.

Godt nok åbnede trækningen fra Hadsund Landevej i øst til Vissevej i vest kort før jul, men først til efteråret står anden etape klar. Det er strækningen fra Vissevej til motorvej E45 og dén, der for alvor vil gøre en forskel for, vejen kan aflaste den stigende trafik i det sydlige Aalborg.

Der har mildest talt været bump på vejen for at nå frem til en åbning med snoreklip, taler og motionsløb.

Netop i 2018 er det 50-året for, de første planer for vejen blev kendt. Men vi skal helt frem til 2014, før der blev taget spadestik til byggeriet. Undervejs har anlægsarbejdet til og med været indstillet, bl.a. fordi kommunen havde glemt at godkende omlægning af et vandløb og høre naboerne.

Men mon ikke, at alle kvalerne er glemt, når den sidste asfalt er lagt ...

Katrine Schousboe
En del af Egnsplanvej blev taget i brug før jul - men først til efteråret er anden etape klar. Arkivfoto: Lars Pauli

Op i luften

En af de enkelt-begivenheder, der kommer til at trække flest tilskuere i 2018 er Danish Air Show i juni.

Da Air Transport Wing Aalborg senest var vært for det spektakulære show i 2012 mødte op mod 85.000 op for at stå med tilbagelagte hoveder og sige næh og åh til luftakrobatik, flyopvisninger og udspring, eller se udstillinger af Flyvevåbnets mange aktiviteter og flytyper.

Nogen vil måske også huske arrangementet for alenlange bilkøer og ventetid - men mon ikke sommerens gratis show alligevel bliver en ny publikumsmagnet.

Katrine Schousboe
Op mod 85.000 lagde vejen forbi flyvestationen for at se opvisning og luftakrobatik, da der i 2012 sidst var Danish Air Show. Arkivfoto: Lars Pauli

Store og små divaer

Allerede her i februar kommer byen til at genlyde af glade toner, når Dansk Melodi Grand Prix 2018 og børnenes MGP 2018 rykker ind i byen.

Hen over to weekender skal der dystes om de bedste sange og optrædener i Gigantium.

Det er syvende gang, at Aalborg Kongres & Kultur Center er vært for den store musikfest, der med tiden har udviklet sig til langt mere end en musikkonkurrence i et tv-show. I Aalborg har AKKC f.eks. slået sig sammen med en række partnere som symfoniorkestret, Skråen, Jomfru Ane Gade og det lokale erhvervsliv om at gøre grandprix’erne til hele byens fest.

Og skal man dømme efter sidste års knap 1,5 mio. tv-seere til grand prix’et, så vil Aalborg endnu engang blive sat på danmarkskortet.

Katrine Schousboe
Anti Social Media jublede da de vandt Dansk Melodi Grand Prix i Gigantium i 2015 - til februar står nye bands på scenen. Arkivfoto: Claus Søndberg

På to hjul fra Aalborg

Efter fire års pause kommer PostNord Danmark Rundt igen omkring Nordjylland, når første etape af cykelløbet både starter og slutter i Aalborg 1. august.

Løbet er i 2018 rykket en måned frem til forhold til tidligere år, sådan at det ligger i begyndelsen af august.

Der bliver rig mulighed for at studere mænd i stramt, kulørt tøj - 1. etape er 216 kilometer lang og går blandt andet via Brønderslev, Løkken, Løgstør og Nibe, inden den slutter med flere ture op ad Skovbakkevej i Hasseris og opløb på Skydebanevej.

Ved offentliggørelsen af løbet opfordrerede borgmester Thomas Kastrup-Larsen til, at det bliver gjort til en folkefest med masser af forskellige arrangementer sådan, at man kan holde folk i byen i løbet af dagen. Han hæftede sig også ved, at det ligger i sommerferien, hvor han selv har tid til at se med.

PostNord Danmark Rundt køres over fem dage og slutter på Frederiksberg Allé 5. august.

Katrine Schousboe
Sidst, der var ryttere fra PostNord Danmark Rundt i Aalborg var i 2012 - i 2018 vender de tilbage. Arkivfoto: Grete Dahl
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...