Det er især cykelløbene, der kommer til at sætte præg på bybilledet

AALBORG: Det er nogle af de allerstørste, danske atleter der kommer til byen, når Aalborg er vært for den første DM-uge herhjemme. Repræsentanter fra 28 idrætsforbund kommer til at sætte et festligt aftryk på byen, men det kommer også til at påvirke trafikken, især når cykelløbene finder sted på torsdag og næste søndag. Primært inde i byen og i områder og byer mod vest og syd.

- Vi ved godt, at så stort et arrangement kan give trafikale udfordringer, men det hele er planlagt, så det generer mindst muligt. Og vi afspærrer ikke mere, end hvad der er nødvendigt, siger teamleder Brian Aagaard fra Aalborg Kommune, der også opfordrer til, at man holder øje med skiltningen.

- Aalborg har jo også en tradition for, at man gerne vil tiltrække store begivenheder og skabe liv i bymidten og på havnepromenaden. Det betyder, at vi er nødt til at lukke nogle veje - i lidt længere tid eller mere kortvarigt.

Arrangementet kommer på et tidspunkt, hvor der i forvejen er både planlagte anlægsarbejder samt etablering af PlusBus - og nogen skal nok også til sankthans på torsdag.

- Derfor opfordrer vi også kraftigt til, at man kører hjemmefra i god til og kører gennem tunnelen, hvis man skal krydse Limfjorden, siger Brian Aagaard.

- Vil man ind til byen og kigge og heppe, så kan man med fordel vælge p-husene i midtbyen, da de er nemmest at komme til.

Brian Aagaard fortæller også, at du som cyklist og gående skal være opmærksom på, at det kan være mere udfordrende end normalt at komme frem på grund af afspærringer, mens der er cykelløb.

For at informere bedst muligt, bliver der også i disse dage sendt 18.000 breve afsted i e-boks til de borgere, der bliver berørt af afspærringer og andet.

Her får du et overblik over, hvordan trafikken generelt bliver påvirket på de større veje:

Torsdag 23. junier Vesterbro spærret fra klokken 6 om morgenen og resten af dagen og Kong Christians Allé er lukket fra klokken 11 og forventet frem til kl. 19.30. Arbejdet med at afspærre de øvrige veje på ruterne foregår løbende i tidsrummet fra klokken 7 til 12, det forventes, der er afspærret frem til kl. 19.30. Enkelte strækninger på den vestlige del af ruten afspærres dog først fra kl. 16.00

Fredag 24. juni – mandag 27. juni er Nyhavnsgade spærret omkring Slotspladsen fra fredag morgen kl. 9.00 til og med mandag morgen klokken 6.

Søndag 26. juni er Vesterbro spærret hele dagen, Kong Christians Allé og øvrige veje på rundstrækningen fra klokken 7 og forventet frem til kl. 17.30. De øvrige veje uden for rundstrækningen lukkes periodisk fra kl. 9.00.

Du finder info om rundstrækningen og de øvrige ruter, tidspunkter for enkeltstart og linjeløb osv. på cyklingdanmark.dk og yderligere trafikinfo på trafikken.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...