Aalborg byder efterhånden på fristelser til alle typer på alle årstider. Vi har været på jagt efter varme drikke. Se vores bud her

Aalborgs gader er fantastisk smukke og ikke mindst velbesøgte, i den travle juletid. Men kulden har også meldt sin ankomst, og derfor er det rart at kunne finde lidt lækkert at varme sig på, når man tager på juleshopping eller hyggetur med sine nærmeste. aalborg:nu har været rundt i byen, og her har vi fundet tre bud på steder, hvor man kan få sig en varm drik.

Camilla Gammelgaard Johansen
Romtoddy er en klassiker, hvis man trænger til lidt godt at varme sig på. Foto: Pauline Vink

1. Romtoddy, ROMeriet

Der er for alvor kommet gang i årets julemarked på Gammeltorv med det velkendte pariserhjul for enden, der lyser smukt op i byen. Markedet er traditionen tro fyldt med juletræer, den velkendte tivoli-karrusel, og så er det bygget op med de velkendte brune hytter med butikker i alle afskygninger. Med andre ord, alt er, som det plejer.

I den ene af hytterne finder man ROMeriet, som igen i år har tændt op under gryderne for at servere deres Lumumba, varme kakao og sidst, men ikke mindst, deres romtoddy til de nedkølede markedsgæster. Den telignende drik er selvfølgelig tilsat et godt skvæt kvalitetsrom.

Camilla Gammelgaard Johansen
Espresso House har flere julelækkerier på menuen. Her er det deres Gingerbread Latte. Foto: Pauline Vink

2. Gingerbread Latte, Espresso House

Bevæger man sig rundt i den travle Bispensgade for at få styr på julegaveindkøbene, så er det relativt nyåbnede Espresso House et oplagt sted at gå hen, hvis man trænger til en kop kaffe og gerne vil indenfor og varme sig lidt.

Kaffebaren har flere nyheder på kortet i forbindelse med julen, og vi valgte at kaste os over deres Gingerbread Latte. Det er en cafe latte, som man kender den, men med gingerbread sirup, flødeskum og cinnamon crunch på toppen. Man kan også vælge at give den et skud kanel, hvis den skal være ekstra julet.

Camilla Gammelgaard Johansen
Hos Guf og Kugler i Slotsgade står den på hjemlig julestemning og en masse julelækkerier. Her er det deres glühwein og hjemmebagte småkager. Foto: Pauline Vink

3. Glühwein, Guf og Kugler

Hos Ismutter og Søster Guf i Slotsgade er der godt pyntet op til jul, og der er tænkt over hver en detalje i butikken. Meget af pynten kommer nemlig fra deres egen barndom, mens resten er finurlige ting og sager, som de enten selv er faldet over eller har fået foræret af søde isnydere.

Udover pynten afspejler menukortet også, at julen står for døren. For eksempel kan du sætte dig ind og nyde den smukke pynt med en kop glühwein, det tyske svar på gløgg, med kanel, anis, appelsin, nelliker, laurbær, citron og puddersukker. Man skal selv komme blandingen ned i den varme vin og røre rundt. Den serveres i øvrigt sammen med søstrenes hjemmebagte julesmåkager.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...