Livet her

Se listen: 4 usædvanlige steder i Aalborg

4 unikke steder i Aalborg, som du måske ikke kender (endnu)

15. maj 2021 kl. 09:54

AALBORG: Enhver by rummer sine egne unikke steder eller perler, der går under radaren. Usædvanlige steder der bare venter på at blive opdaget, og dem har vi på aalborg:nu selvfølgelig sat os op efter at finde til jer.

Så vi har været i marken, rundt i Aalborg og spotte alle de fantastiske steder i Nordens Paris, som du endnu ikke har oplevet endnu: skjulte perler, sjove, anderledes og fascinerende kroge, som du ved første øjekast ikke lægger mærke til. Her er både gode muligheder for at få en på opleveren og få opdateret Instagram-kontoen med lidt unikt indhold.

Intet mindre end 300 forskellige urter, buske og træer finder du i Urtehaven. Foto: Sofie Rønn Christensen

Urtehaven

I Nørresundby blot et stenkast fra Aalborg centrum findes den hyggeliste oase. I urtehaven får du en dejlig sanselig oplevelse for både øjne, lugtesans og smagssans. Her findes du mere end 300 forskellige slags flotte og farvestrålende urter, sjældne træer og buske, som normalt ikke findes i Danmark.

I urtehaven finder du også Brohuset, som oprindeligt er opført ved Mørups hus i Aalborg. I dag bruges det som en lille købmandsbutik i urtehaven, hvor du kan tanke på det mest nødvendige. I bunden af urtehaven ligger Raschgården, som har været der siden, at haven blev anlagt i 1977 af Aalborg Kommune. Midt i urtehaven finder du Pibemagerhuset, som i dag bruges til udstilling af piber og tekstiler.

Du kan også tage din frokost med og slå dig ned på en af bænkene, imens du suger til dig af de mange indtryk.

Der er rig mulighed for at få nørdet tog ved Godsbanen. Foto: Sofie Rønn Christensen

Toget ved Godsbanen

Er du typen, der drages af spændingen ved gamle ting? Så kender du helt sikkert godt Godsbanen, men måske har du endnu ikke spottet lige netop dette tog.

Godsbanen i Aalborg har før i tiden huset Aalborgs godsbaneterminal og er for tiden ved at udvikle sig til en ny bydel. Vi har netop spottet et gammelt tog, som holder parkeret på Godsbanen. Toget holder parkeret på privat grund, men kan betrages på afstand på den rigtige side af hegnet, hvor man har rig mulighed for at få nørdet gamle tog eller knipset et billede til Instagram.

I Fjordbyen finder du intet mindre end 122 beboede skure. Foto: Sofie Rønn Christensen

Fjordbyen

Fjordbyen Aalborg er en perle i en kategori helt for sig. Det er en af Aalborgs mere alternative, unikke steder, som ikke alle kender til, og som man måske ikke finder andre steder.

I Fjordbyen finder du intet mindre end 122 skure, der både er flotte og farverige. Stedet ligger tæt ved Limfjorden og Vestre Fjordpark, og det rummer en helt speciel stemning, som man ikke finder andre steder i byen.

Lagerbygningen skriger på at blive fotograferet og dokumenteret på Instagram. Foto: Sofie Rønn Christensen

Den forladte lagerbygning

For enden af kulturbroen på nørresundbysiden godt gemt bag et lille stykke skov, ligger en gammel forladt lagerbygning, der næsten skriger på at blive fotograferet. Den forladte lagerbygning ligner noget, der er taget direkte ud af en undergrundsfilm fra 90’erne og den er uden tvivl et besøg værd.

Både udvendigt og indvendigt er den gamle lagerbygning udsmykket med graffiti fra gulv til loft, og flere efterladte gamle sofaer, barnevogne og andre møbler i lokalerne får stedet til at fremstå forladt. Der er altså oplagt mulighed for at få Instagrammen fyldt op med fede selfies.

Se alle billederne fra de unikke lokationer i Aalborg i galleriet herunder.

Annonceret indhold

Nyeste