Sommervarmen er over os, og heldigvis er der mange steder i byen, hvor du kan finde fristelser at køle ned på

AALBORG: Aalborg er efterhånden rig på mange ting, og en af de ting, som vi kan glæde os over at finde mange steder, er is. I år har etablerede og velkendte steder startet op for sæsonen, ligesom flere nye spillere har meldt sig på banen. aalborg:nu giver dig overblikket.

Camilla Gammelgaard
Her ses en hjemmelavet mælkeis på pind med overtrækschokolade, karamel og nødder fra Pico Bello. Foto: Camilla Gammelgaard

Pico Bello

Det nye ishus midt på Boulevarden har specialiseret sig i at lave hjemmelavet italiensk is, og er det eneste sted i byen med en synlig produktion. Kommer du forbi, kan du eksempelvis nyde en mælkeis på pind, hvor ekspedienten selv giver den en gang lækker overtrækschokolade og dit ønskede topping. Er man mere til vafler, er der både hjemmelavet kugleis og softice på menuen. Ved disken finder du topping i alle verdens farver og varianter, du kan få ovenpå hele herligheden. Er du veganer? Så anbefaler indehaver Flemming Nielsen Pico Bellos chokoladeis, der er lavet på rismælk. Den får nemlig rigtig meget ros blandt kunderne for at smage som den rigtige udgave, fortæller han.

Camilla Gammelgaard
Ben & Jerrys har åbnet en sommershop i Salling, hvor du kan finde alle de velkendte smage. Foto: Camilla Gammelgaard

Ben & Jerry´s Salling

Det er måske en af verdens mest hypede isproducenter, der netop har åbnet en pop up-shop i Salling. Ben & Jerry´s standen vil være der helt frem til efteråret, og de tilbyder naturligvis alle deres kendte isvarianter. For eksempel kan du få en vaffel med "Cookie Dough", "Chocolate Fugde Brownie" eller "Fish Food". Trænger du til en flydende forfriskning, så byder is-shoppen også på milkshakes lavet på dine favoritter.

Camilla Gammelgaard
Summerbird er kendt for deres chokolade. Nu byder de også på is. Foto: Katrine Brix.

Summerbird

Butikken i Algade er kendt for deres velsmagende chokolader, og nu kan aalborgenserne også nyde Summerbirds lækkerier i forskellige isvarianter. Det er noget, der er blevet taget rigtig godt imod i byen, fortæller de i butikken, der byder på to slags sorbet og fire slags flødeis. Du kan med andre ord forkæle dine smagsløg med hindbær, passion, vanilje, chokolade, lakrids eller karamelliseret hvid chokolade.

Camilla Gammelgaard
Guf og Kugler er kendt for deres velsmagende is og ikke mindst for deres service og gode humør. Foto: Lars Pauli

Guf og Kugler

I Nibe har de næsten status som is-gudinder, og nu har Søsterguf og Ismutter også åbnet en Guf og Kugler i Aalborg. Ishuset er for nylig blevet kåret til Danmarks Bedste i en afstemning, som OpdagDanmark stod bag. Selv forklarer de sejren med, at deres koncept ikke kun bygger på lækker is, men i ligeså høj grad på oplevelsen og på god service. Derfor kalder de personalet is-forkælere, og det er dem fra Nibe, der står for at oplære nye rekrutter her i byen. Hos Guf og Kugler finder du hjemmelavet is i mange varianter, is fra Vebbestrup Mejeri samt en masse andre lækre sager. Måske du skal overveje at prøve deres bestseller "Nibe-gufferen", med kugleis, softice, guf, flødebolle, afsluttet med deres topping fra Bolcheriet i Løkken eller en af de mange andre slags.

Du finder Guf og Kugler i Slotsgade.

Camilla Gammelgaard
Her er det Sofie Holmgaard på Paradis, der serverer deres Oreo-nyhed. Foto: Katrine Brix

Paradis is

Paradis er efterhånden et kendt koncept i Aalborg med hele tre butikker. De byder på cremede italiensk-inspirerede is i forskellige varianter, der får tænderne til at løbe i vand, når man kigger i frysemontren.

En nyhed i år er, at man kan få en kombination med Oreos, der kan lokke selv den mest afholdende type i fordærv. Desserten er toppet med flødeskum, chokoladesauce - og selvfølgelig mini oreos.

Du finder Paradis Is på Algade, i Reberbansgade og i Storcentret.

Camilla Gammelgaard
Her er det Cafe Salts kæmpe isvaffel med 10 kugler is, guf, to flødeboller og en softice. Privatfoto

Café Salt

Vil du ud og nyde vejret ved vandet og i lækre omgivelser, så er det oplagt at besøge Vestre Fjordpark, hvor du selvfølgelig også kan få stillet lækkersulten. Her finder du nemlig Café Salt, som byder på lidt af hvert. For eksempel kan du sætte tænderne i kugleis, softice, milkshakes, hjertevafler, frugtsalat eller kage.

Hvis du er frisk på lidt af en manddomsprøve, så kan du bestille deres nyhed: En gigantisk vaffel, der måske er Aalborgs største. Den består af ti kugler is, to flødeboller, guf og et styk softice.

Camilla Gammelgaard
Frellsens chokolade er kendt for deres lækkerier. En af dem er deres softice med forskelligt krymmel. Foto: Camilla Gammelgaard

Frellsens Chokolade

Ens tænder løber allerede i vand, når man træder indenfor i butikken, fordi duften af søde sager rammer næseborene, og man får øje på alle herlighederne, der er stillet op i glasmontrerne. På isfronten byder Frellsens Chokolade på en vaskeægte klassiker. Nemlig den helt traditionelle softice med for eksempel tivolidrys eller chokoladepulver. I sommersæsonen kan du også få traditionelle gammeldags isvafler hos i butikkerne, som du finder på Østerågade 17, Algade 7 og i Aalborg Storcenter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...