Om sommeren har mange lyst til mere frisk og let mad, og Aalborg midtby har meget at byde på. Vi giver dig nogle bud

AALBORG: Der er igennem de senere år kommet et større udbud af sund, grøn og økologisk mad i Aalborg. Hvis du har brug for et overblik over nogle af dem, kan du læse med her.

Caspars Urban Food Bar, Umami Poké Bowl

I tre år har Xuan Thanh Ngo haft sin mini-restaurant med fokus på sund take-away. I begyndelsen overtog han menukortet fra den tidligere ejer, men nu har flere og flere asiatiske retter sneget sig ind. Deriblandt den poké bowl, som er blevet populær i Danmark de seneste år, og som Xuan siger, han var den første i Aalborg til at udbyde.

Han forklarer, at en poké bowl er sushi bare i salatform og er inspireret af både Japan og Hawaii. Umami poké bowl hitter og er med enten rå laks eller tun, sushiris samt en masse friske grøntsager blandt andet edemamebønner, avokado og tilmed det spiselige tang nori. Retten er toppet med stedets hjemmelavede sesamdressing. De sælger også rispapirsruller og har også en vegansk toast på menuen.

Christine  Rytter
Umami Poké Bowl er et godt bud på en let sommerret. Foto: Lasse Sand

Eat Low, Fuldkornswrap med kylling + Lean’N’Green smoothie

På Eat Low tilbyder de også sund take-away, og her er der fokus på, at man skal kunne blive mæt på få kalorier. Deres burger indeholder 856 kalorier - hvis man altså ikke får tilføjet ost. Du kan få kylling i karry med blomkål i stedet for kartofler, og derudover har de flere retter til dig, der ikke tåler laktose eller gluten.

Eksempelvis er både deres lakse- og tunmousse laktosefri. Vi får en fuldkornswrap med kylling anbefalet, den er med chilidressing, spinat og bacon og dertil en Lean’N’Green-smoothie, der består af spinat, mango, honning, lime, ingefær og appelsinjuice.

Christine  Rytter
Du kan også kaste dig over en fuldkornswrap med kylling + en Lean’N’Green smoothie hos EatLow. Foto: Lasse Sand

Vaca, Østerågade, Fritos + Nachos Bowl

Vaca er mexicansk - rigtig mexicansk. Her bliver der ikke druknet chips i ostebade, og Nachos bowlen kan laves vegansk med det, de kalder kødfuld tofu eller med kylling. Den toppes med tomatsalsa, salat og tomatillo crunch - vi fik den veganske, der blev toppet med lidt vegansk ost og koriander. Vi fortsatte den plantebaserede stil og fik dertil fritos med mexikansk falafel, der bliver fyldt med vegansk chilimayo, majssalsa, salat, tomatillo crunch og medium chilisalsa. Der er to afdelinger af Vaca i Aalborg, vi har besøgt den på Boulevarden (Østerågade), og så ligger der en i Reberbansgade.

Christine  Rytter
Er du til mexicansk sommermad? Så kan du prøve Fritos + Nachos Bowl hos Vaca. Foto: Lasse Sand

We Feat, Sommerbowl + The Twister

Længere oppe ad Boulevarden ligger det 100 procent økologiske madhus og juicebar. De har mange forskellige salater og her om sommeren, laver de en særlig Sommerbowl med falafel og vandmelon. Kamilla Føns Pedersen er med til at sammensætte retterne, så der kommer den helt rigtige balance mellem kulhydrater, fedt og protein. Hun forklarer, at det giver en helt speciel smag at blande den sprøde falafel med det friske vandmelon, og resultatet er en let men samtidig mættende ret. Vi får smoothien The Twister til, der er en gave til ganen med hindbær, ingefær, citron og æble (se billedet øverst).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...