Aalborg Halvmarathon er blandt andet kendetegnet ved, at løberne skal igennem Limfjordstunnelen. Arkivfoto: Henrik Bo
Livet her

Se ruterne: Næsten 6.000 løbere er klar til Aalborg Halvmarathon

Søndag 17. juni er der lagt op til en sand løbefest i byen

11. juni 2018 kl. 19:36
Opdateret 12. juni 2018 kl. 08:04

AALBORG: Aalborg Halvmarathon har for tredje år i træk fået dispensation til, at de mange deltagere må løbe på motorvejen og igennem Limfjordstunnelen. Netop det er måske en af grundene til, at interessen for løbet endnu en gang er ganske stor, for ingen ved, om det bliver en mulighed igen i fremtiden.

Oplevelsesrig rute

Dermed er det en god idé at tilmelde sig inden alt for længe, hvis man gerne vil sikre sig et startnummer til årets udgave af Aalborg Halvmarathon.

- Vi kan ikke garantere, at vi får dispensation til at løbe igennem tunnelen i 2019. Vi vil helt sikkert søge om det, men hvis man gerne vil opleve det, så er det da bare med at komme afsted, siger Rune Andersen, der er kommunikationsmedarbejder hos DGI Nordjylland.

Her er ruterne til Aalborg Halvmarathon. Den gule er de 10 kilometer, og den røde viser ruten for halvmarathon. Grafik: DGI.

Starten går klokken 9, og igen i år kan man vælge imellem to ruter. Den ene er på 10 kilometer og den anden er en halvmarathon, og der er flere højdepunkter på dem begge. For udover at se Aalborg og Nørresundby fra smukke vinkler, så vil der være live musik og en masse publikumstiltag, der sikrer, at løberne får velfortjente hep undervejs. På halvmarathon-ruten vil der i øvrigt være bakkespurt på Sønder Skovvej, hvor løberne får hjælp til at forcere stigningen af en Dj.

I år falder løbet desuden sammen med Aalborg Regatta, og det betyder, at Havnefronten vil tage sig ud fra sin allerbedste side med smukke skibe som kulisse, når løberne nærmer sig målet. Det skaber også en forventning om, at endnu flere publikummer vil møde op.

Hos DGI Nordjylland er man generelt glade for den store interesse, og Rune Andersen peger specielt på en grund til, at så mange vælger at løbe med år efter år:

- Vi mennesker er flokdyr, og vi vil gerne være sociale. Samtidig er det en rigtig god motivation at løbe sammen med andre, for der ligger en uformel aftale, som kan hjælpe en til at komme ud af døren og holde en i gang undervejs. Det der skiller Aalborg Halvmarathon ud fra andre løb er selvfølgelig tunnelen. Det er et sted, de fleste har et forhold til, og så er det et sted, hvor man ikke får lov at gå igennem til hverdag. Så det er en helt speciel oplevelse.

Der er forplejning undervejs på ruterne. Arkivfoto: Henrik Bo

Trafik og publikumszoner

Noget andet, der kan motivere selv den mest udmattede løber, er tilskuere. For det giver et ekstra skud energi, når der klappes og uddeles highfives fra sidelinjen, og så er der nok mange, der presser sig selv lidt mere, når der er nogen, som kigger på.

Heldigvis er der mange publikumsvenlige tiltag på ruten, så hvis du ikke selv snører løbeskoene, så er der rig mulighed for at få en oplevelse alligevel. Blandt andet kan man se, når de mange løbere kommer op af Limfjordtunnelen eller lytte til live musik under broen i Nørresundby eller ved Pandekagehuset i Vestbyen. Alle løberne kommer mod Karolinelund efter turen, og her vil der være opstillet boder og en storskærm, hvor man kan genopleve løbet og hygge med familie og venner.

Når der er så mange løbere i byens rum på en gang, så vil det selvfølgelig også skabe nogle udfordringer. Trods størrelsen på Aalborg Halvmarathon er det dog begrænset, hvor meget det vil påvirke trafikken, da der ikke løbes på en lukket rute. Derimod er der tale om, at få dele af byen midlertidigt skærmes af for at beskytte løberne. Her følger en liste med de steder, som påvirkes mest af Aalborg Halvmarathon.

Lukkede og delvist spærrede veje:

- Limfjordstunnelen er hele tiden åben, men i tidsrummet fra cirka 7.30 til 11.00 ledes både nord- og sydgående trafik gennem østlige tunnelrør

- Limfjordsbroen er hele tiden åben, dog er der kun ét sydgående spor frem til omkring klokken 10.30

- I Aalborg er Nyhavnsgade spærret fra Nordkraft til Friis fra cirka klokken 5.00 til 15.00, og Østerbro er spærret fra Karolinelundsvej til Kjellerupsgade i tidsrummet cirka 5.00 - til 15.00

- I Nørresundby er der omkørsel uden om Vestergade/Vesterbrogade fra Spiesgade til Limfjordsbroen fra klokken cirka 7.30 til 11.00

Det er et vildt syn, når næsten 6.000 mennesker løber igennem tunnelen. Arkivfoto: Henrik Bo
Annonceret indhold

Nyeste