Et godt kys kan meget mere, end du tror, mener sexolog Lisa Lawrie

AALBORG: Er du en god kysser? Det er et spørgsmål, de fleste nok - i al ubeskedenhed - vil svare ja til. Men spørger man sexolog Lisa Lawrie, så er det faktisk ikke så vigtigt, hvor gode vi er - eller tror vi er - hver især. Det afgørende er, hvor gode vi er til at kysse sammen.

- Et godt kys er et møde mellem to parter, hvor begge parter oplever nærvær og gensidighed. Hvis man kysser en person, som virker fraværende, så er der ikke noget reelt møde. Så det handler om, hvor gode vi er sammen, siger hun.

Lisa Lawrie har med stor succes holdt kysse-workshops i blandt andet København og Odense, og 20. maj kommer hun til Aalborg for at give nordjyderne inspiration til at kysse partneren på en måde, der gør begge parter bløde i knæene og giver lyst til mere.

Deltagerne i workshoppen skal selv medbringe en kyssepartner, og der bliver ikke mulighed for at kysse med andre. Til gengæld er det underordnet, om partneren er en ægtefælle, en fast kæreste eller en Tinder-date.

- Jeg har sågar gode veninder, som ikke normalt kysser på piger, men som er taget med på et kyssekursus, og så har de kysset på hinanden, siger Lisa Lawrie.

Hovedet på skrå

Hun vil i løbet af aftenen gennemgå et grundigt kyssetræningsprogram, som deltagerne naturligvis selv får rig lejlighed til at afprøve i praksis. Og alt kysseriet foregår helt privat under en sarong, som hvert par bliver pakket ind i, så de andre ikke kan se dem.

Parrene kan også vælge at få bind for øjnene, så de får intensiveret de andre sanser i stedet for bare synssansen.

Og så er det vigtigt, hvordan de positionerer sig, når kysseriet begynder, mener Lisa Lawrie.

- Ved et rigtig godt kys lægger de fleste hovedet på skrå og smelter nærmest sammen i en symbiose. Hvis man kysser lige på eller vender hovedet bagud og ligesom fletter læberne sammen, så får man en helt anden oplevelse, fortæller hun.

- I gamle dage faldt jeg selv til ro om aftenen sammen med min daværende partner på den måde. Det var virkelig intenst og hyggeligt at falde i søvn med den connection, siger hun.

Susanne Justsen
- Jeg har gode veninder, som ikke normalt kysser på piger, men som er taget med på et kyssekursus, og så har de kysset på hinanden, siger Lisa Lawrie. Pr-foto

Ren mund er vigtig

Også mundhygiejne er vigtig, når der skal kysses. Både alkoholånde og cigaretånde kan hos nogle mennesker slukke gnisten, næsten før de får begyndt.

- Brug eventuelt mundskyllevæske, så den du kysser, har en oplevelse af, at det er rart og lækkert, siger Lisa Lawrie.

Det burde egentlig ikke være nødvendigt at minde sig selv eller kæresten om, at det er godt at kysse. Men hvis romantikken har trange kår, er der ifølge sexologen flere sunde grunde til at plotte kyssepauser ind i kalenderen.

- Kys udløser forelskelses-hormonet serotonin og kærlighedshormonet oxytocin, der binder dig sammen med din partner, når den nyforelskede fase er ovre. Kys udløser også glædeshormonerne dopamin, der gør dig glad og opstemt, når du ser din partner, og endorfiner, der er med til at nedsætte dit stressniveau, siger Lisa Lawrie.

Vil du vide mere om Lisa Lawries kyssetræning, kan du læse om workshoppen på siden Kys i Aalborg på Facebook.

Kysseworkshoppen finder sted på Vesterbro 18 fra klokken 19 til 22. Vil du deltage, skal du melde dig til på forhånd.

Susanne Justsen
Der er også ting, du skal undgå, når du kysser, for eksempel at være mere ivrig end din partner. Foto: Colourbox
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...