Det var et flot skue med mange nysgerrige tilskuere på kajkanten, da Viking Sea kastede anker ved Honnørkajen i Aalborg Havn

AALBORG: Startskuddet til endnu en stor sæson med besøg af krydstogtskibe har nu lydt, og Aalborg kunne mandag sige velkommen til det første skib i en lang række i de kommende måneder.

Det gode skib Viking Sea af Bergen i Norge gled majestætisk ind til Honnørkajen i Aalborg medbringende ikke færre end ca. 930 passagerer foruden en besætning på ca. 470 mand.

Torben O. Andersen
Viking Sea fylder ganske godt i havnebilledet - men størrelsen til trods så glider det gode skib dog alligevel med en utrolig lethed og elegance ind på den tildelte plads ved Honnørkajen. Foto: Torben O. Andersen

Når havets mastodonter og flydende hoteller anløber Aalborg, så er det også lig med mange nysgerrige tilskuere på kajkanten.

Og da Viking Sea manøvrerede sig på plads, blev skibet ikke overraskende fulgt af mange øjne - både små og store - ligesom der også blev knipset flittigt med diverse fotografiapparater af begivenheden.

- Nøj - hvor er det bare stort, lød kommentaren således fra en lille benovet dreng, der formentlig for første gang i sit liv så et gigantisk krydstogtskib lægge til kaj.

Torben O. Andersen
Der blev kigget nysgerrigt begge veje, da Viking Sea ankom til Aalborg - dels af tilskuere på kajkanten, dels af de mange krydstogtgæster, der havde taget opstilling på skibsbalkonerne. Foto: Torben O. Andersen

Mens drengen nysgerrigt fulgte scenariet på nærmeste hold, så var der også mange af krydstogtgæsterne, der lige så nysgerrigt kiggede på Aalborg fra søsiden stående på deres skibsbalkoner.

De fleste af gæsterne - om ikke alle - har formentlig aldrig tidligere besøgt Aalborg og omegn, og mange af dem havde efter landgangen booket sig ind på diverse sightseeingture for at opleve så meget som overhovedet muligt under det dagslange besøg i byen.

Torben O. Andersen
Viking Sea er blot ét af de mange krydstogtskibe, der gerne gæster Aalborg. Skibet har været her adskillige gange før, og i denne sæson bliver det til ikke færre end otte anløb i alt igennem sæsonen. Foto: Torben O. Andersen

Viking Sea fra rederiet Viking Ocean Cruises er i øvrigt en god gammel ven af Aalborg forstået på den måde, at skibet efterhånden har besøgt Nordens Paris adskillige gange i de forgangne sæsoner.

Og sæsonen i år er da heller ingen undtagelse al den stund, at Viking Sea anløber Aalborg yderligere syv gange i de kommende måneder. Skibets sidste anløb i 2019 er planlagt til søndag den 8. september.

Aalborg får igennem hele sæsonen besøg af ikke færre end 35 krydstogtskibe, og det sidste besøg finder sted lørdag den 26. oktober, hvor skibet AIDAaura lægger vejen forbi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...