Der er fart på genåbningen. Læs om alt det, du nu kan

AALBORG: Vi har ventet på det længe. En hel lang mørk vinter.

Men onsdag 21. april kan vi springe ud i foråret og nyde, at endnu en god luns af samfundet genåbner. På forhånd har restaurations- og værtshuslivet fået mest omtale på grund af reglen om, at man skal booke bord på forhånd og medbringe en frisk coronatest for at komme ind, men faktisk er der også en række andre ændringer.

Vi giver dig et overblik over nogle af de større genåbninger her:

Caféer og restauranter

Der har været megen snak om det de seneste dage - for hvem åbner og hvem åbner ikke - og hvordan er det nu lige med test og bordreservation.

Forskellen ligger i, om du vil sidde inde eller ude. Vil du spise din mad indenfor, skal du fremvise et coronapas, bære mundbind og reservere et bord mindst 30 minutter, før du ankommer.

Vil du derimod nyde forårsvejret udenfor, behøver du hverken bestille eller vise en negativ test.

En lang række restauranter og caféer har allerede meldt ud, at de er klar til at åbne onsdag, og flere kommer hele tiden til.

LÆS MERE: Disse spisesteder åbner i Aalborg allerede 21. april

Katrine Schousboe
Længes du også efter at kunne gå ud og spise, så er du ikke alene. Og onsdag får du igen muligheden, hvis du ellers kan få et bord. Arkivfoto: Henrik Louis

Er dit ønske om et restaurantbesøg at tygge dig gennem en Big Mac Menu mit alles indendøre på McDonald's, så kommer du derimod til at vente lidt endnu. Kravet om bordreservation gør, at kæden ikke genåbner for indendørs servering onsdag. Samme melding kommer i øvrigt fra Burger King. Begge steder kan du dog fortsat hente mad og spise den på farten.

LÆS MERE: Se listen: 6 hofretter du skal smage i byen

Katrine Schousboe
Foreløbig er det kun en håndfuld barer og værtshuse i Jomfru Ane Gade, der genåbner. Arkivfoto: Bente Poder

Natteliv og barer

Decideret fest og farver har forholdsvis lange udsigter i Jomfru Ane Gade, for langt hovedparten af diskoteker, værtshuse og barer holder fortsat lukket.

En lille håndfuld har dog meldt ud, at de er klar til at åbne onsdag. Interessen er for at komme ud at drikke øl med vennerne har været enorm og blandt andet Zwei Grosse Bier Bar kunne hurtigt melde alt udsolgt.

LÆS MERE: Kæmpe interesse for at komme i Gaden

Også på værtshuse og barer er der krav om bordreservation og coronapas. Samtidig får du ikke så meget tid til at drikke i - om det er restauranter, caféer eller barer, så kan du kun købe mad og drikke til klokken 22 - du har dog til klokken 23 til at tygge af munden.

Er du mere til en øl på et af byens klassiske værtshuse, har vi samlet nogle har dem her:

LÆS MERE: Knap en bajer op! Nu kan vi igen komme på de brune

Katrine Schousboe
Storcentre og stormagasiner må nu også åbne igen. Arkivfoto: Lars Pauli

Shopping

Store "genåbningsdag" byder også på et gensyn med byens store shoppingcentre. Aalborg Storcenter, Shoppen og Friis er alle klar til at byde kunder indenfor igen - det samme er Magasin og Salling.

LÆS MERE: Tanken om endnu en nedlukning er næsten ikke til at bære

Ingen af stederne skal du dog forvente kæmpe store genåbningsarrangementer - tværtimod går alle centrene efter en afdæmpet start.

LÆS MERE: Salling åbner med et forsigtigt brag

Museer - Biblioteker

Har du store stakke af biblioteksbøger, der ligger og samler støv, så er der nu, du kan få ryddet op på hylderne. Både Hovedbiblioteket og byens lokalbiblioteker er klar til at genåbne - for sidstnævnte dog lidt på nedsat kraft.

Skal du på biblioteket, skal du nemlig også bære mundbind og vise coronapas, og derfor kan du kun komme ind i den betjente åbningstid. Frygt ikke, hvis du har masser af bøger og andet materiale liggende, Aalborg Bibliotekerne forlænger så vidt muligt låneperioden, så du ikke behøver sprinte af sted.

Katrine Schousboe
Kunsten åbner med tre nye udstillinger og giver gratis adgang for studerende. Foto: Kunsten/Mathies Jespersen

Er du til slentreture på et af byens museer, eller har du bare savnet de fede designting i Kunstens museumsbutik, så er det nu, du kan få stillet sulten efter den form for kultur.

Museer som Utzon, historisk museum og Kunsten er klar til at byde gæster indenfor, og på Kunsten kan du finde hele tre nye udstillinger. Er du studerende på en uddannelse her i Aalborg Kommune kan du oven i købet få gratis adgang.

LÆS MERE: Sving studiekortet: Kunsten giver dig gratis adgang

Fodbold

Fodbold er bare ikke det samme på en skærm. Onsdag kan du for første gang i år opleve AaB live på stadion, mens du indtager en lunken fadøl og en stadionplatte.

Der er plads til ca. 3750 tilskuere på Aalborg Portland Park, og kampen mod OB er flyttet frem til kl. 18

For at komme ind skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas, og der er en hel række regler, der skal følges. Du skal blandt andet ankomme på det tidspunkt og ved den indgang, der står på billetten, ligesom du skal vende ryggen til de andre tilskuere på din række, når du skal ind på din plads. Der er heller ikke noget med at kramme eller give highfives, og skulle humøret løbe af med dig så tag hensyn ved jubel, sang og råb.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...