Råt&Godt åbner snart en helt ny cykelbutik, ReBike, hvor du både kan købe brugte cykler, der er sat i stand - og få din cykel repareret.
Shopping

Åbner ny butik: Råt&Godt giver gamle cykler liv igen

I den nye butik, ReBike, kan du også få repareret den tohjulede

19. marts 2023 kl. 12:33

AALBORG: Trænger din cykel til et forårstjek, eller er du på jagt efter en ny - gerne en brugt, der er sat i stand? Så har du snart en helt ny mulighed, for Råt&Godt åbner en cykelbutik.

Genbrug og recycling er som altid omdrejningspunkt i virksomheden, hvor mottoet er "mennesker og materialer fortjener en chance til."

Christian Helweg glæder sig over det nye samarbejde, som har gjort ReBike muligt.

Noget der - selvfølgelig - også er gældende i ReBike, hvor de cykler, du kan købe, er genbrug, som medarbejderne i den socialøkonomiske virksomhed har sat i stand.

- Vi gør det, fordi der står mange cykler rundt omkring, som ikke bliver brugt. Dem sætter vi i stand og sælger igen ud fra tanken om at genbruge i stedet for at købe ny cykel. Især i en storby som vores, hvor der er meget fornuft i at cykle, og det at cykle er en både sund og bæredygtig måde at komme fra A til B på, siger ejer Christian Helweg.

- Det er vigtigt for os at vise, at der er mange ressourcer i det, andre har smidt væk eller ikke længere kan bruge. Og trænger din nuværende cykel til et tjek, er den også velkommen til at få en overhaling i cykelværkstedet.

Her nogle uger før åbningen er de første cykler allerede sat i stand i værkstedet i den gamle remise på Hjulmagervej. Det er brugte cykler, som blandt andet er indsamlet fra boligforeninger og hittegodsauktion.

- Og man er selvfølgelig også velkommen til selv at donere gamle cykler til os, siger Christian Helweg.

Helt i tråd med ånden i virksomheden, giver arbejdet med at reparere, istandsætte, vedligeholde og sælge cykler også en mulighed for, at borgere på kanten af samfundet kan komme i beskæftigelse og give en hånd med i arbejdet.

ReBike er et samarbejde mellem Råt&Godt, Recycling i Aarhus og cykelmekaniker Peter Jacobsen, der har arbejdet i cykelforretninger her i byen.

Du finder ReBike og Råt&Godt i den gamle remise for enden af Hjulmagervej. 

Cykelbutikken åbner lørdag 1. april klokken 10, hvor der er pølser og sodavand til gæsterne.

Åbningstiden er 9-17 alle hverdage.

Du finder mere info og kan bestille tid til blandt andet reparationer på Råt&Godt - ReBike på Facebook.

Annonceret indhold

Nyeste