Åbningstiderne udvides nu for butikker i midtbyen, der er medlemmer af cityforeningen.
Shopping

Butikker i midtbyen får nye åbningstider: Her er forklaringen

- Kunderne har ændret shoppingvaner, konstaterer Aalborg Citys citymanager

23. marts 2023 kl. 06:03
Opdateret kl. 12:30

AALBORG: Du kender det sikkert godt. Fra det bliver fyraften, til man får hentet unger og står i gågaden, ja, så har tiden det med at gå alt, alt for stærkt. For mange er det derfor oplagt at shoppe online - eller gemme dankortet og pungen til weekenden, hvor der er god tid til at gøre en hyggelig dag ud af indkøbene.

Nu vil Aalborg City gøre det mere attraktivt for kunderne at køre til midtbyen i hverdagene.

Derfor ændrer de nu åbningstiderne.

Imødekommer nye vaner

- Vi kan se, at folk har ændret indkøbsvaner efter corona. Mange vil gerne bruge god tid på at shoppe, og det vil vi gerne imødekomme, siger Jes Asmussen, der er citymanager for Aalborg City. 

Også han nikker genkendende til billedet af eksempelvis travle børnefamilier, for hvem en shoppetur i midtbyen er nærmest umulig at nå i en hektisk hverdag.

- Vi tror, 17.30 bliver for presset for mange, og vi frygter, at folk derfor vælger midtbyen fra. Derfor vil vi gerne udvide åbningstiderne til klokken 18 for at give mere ro på til dem, som kører herind for at få en god shoppingoplevelse, siger Jes Asmussen.

Vil give byen mere liv

Samtidig vil man fra cityforeningens side gerne lokke folk, som har et andet ærinde i byen, ind i butikkerne. Det være sig dem, der kører til centrum for at gå i biografen og teatret eller for at spise på restaurant.

- Vi tror på, at hvis folk ved, at der er åbent til klokken 18, så kører folk lidt før for at nå at shoppe.

Som det ser ud lige nu, er det 90 procent af butikkerne i Aalborg City, der kommer til at køre med de nye åbningstider i hverdagene, oplyser Jes Asmussen. Du kan derfor forvente, at de fleste butikker i Bispensgade, Algade og ved Nytorv holder længere åbent i fremtiden.

- Vi er glade for den store opbakning, de nye åbningstider har mødt i cityforeningen. Vi ændrer selvfølgelig ikke folks indkøbsvaner fra dag ét, men vi håber, at folk vænner sig til, at der kommer mere liv i byen, især her henover sommeren, siger Jes Asmussen.

De nye åbningstider er:

Mandag-fredag klokken 10-18

Lørdag klokken 10-16

Søndag er der lukket (Salling, Magasin og Friis har dog åbent)

De nye åbningstider gælder fra mandag 3. april.

Annonceret indhold

Nyeste