Charlotte Spagner er vild med farver, og derfor er farverne i garnet ofte et mix af mange.
Shopping

Derfor lukker Charlotte sin butik med håndfarvet garn

Det er dog kun den fysiske butik, som lukker

18. september 2023 kl. 18:00

AALBORG: I cirka 10 år arbejdede Charlotte Spagner som læge, indtil hun i 2016 besluttede at gå på fuldtid med garnfarvning og salg af garn på webshoppen Handdyed.dk.

Nogle år senere udvidede hun forretningen med butikken på Bispensgade 22, men nu har hun valgt at trække stikket – men kun på den fysiske butik, og derfor er der et stort ophørsudsalg.

Efter 26. september kan man stadig købe håndfarvet garn på Handdyed.dk.

- Jeg er sådan en, som bare skal prøve idéer af. Det har været en god oplevelse. Faktisk har det været skidesjovt, og jeg skal være vinduesdekoratør i mit næste liv. Jeg har elsket det kreative og at finde på nye ting, siger hun.

Ramt af en drastisk nedgang

Butikken i midtbyen havde sin første åbningsdag for to år siden.

Tidspunktet var næsten perfekt. Det var i tiden efter corona, hvor mange havde fået øjnene op for at strikke.

Ophørsudsalget slutter 26. september, hvilket også er den sidste åbningsdag.

- Vi havde et kæmpe boom i salget, og det gik supergodt indtil februar sidste år, hvor krigen i Ukraine begyndte. Det ramte os hårdt i de efterfølgende måneder, fortæller Charlotte Spagner og fortsætter:

- Vi havde en drastisk nedgang, både på webshoppen og i butikken. Vores garn er lavet af en god og dyr kvalitet, og fordi vi håndfarver det, er prisen også derefter. På den måde er garnet lidt en luksus.

Ikke nok tid til begge ting

Charlotte Spagner fortæller, at salget steget igen siden da, men slet ikke på samme niveau som før.

- Derfor har jeg været meget i tvivl, for butikken har ikke givet underskud, og i princippet kunne vi godt køre videre.

Hun har da også overvejet at finde et billigere lokale, som ikke ligger i midtbyen, hvor kunder med biler også har nemmere ved at besøge butikken. Men en stor del af salget stammer fra turister og andre forbipasserende, forklarer hun.

I butikken kan man finde mohairgarn, alpacagarn og bomuldsgarn samt andre garnkvaliteter.

- Samtidig er det et lille firma med få ansatte, og jeg har følt, at der ikke har været nok tid til hverken webshoppen eller den fysiske butik.

Derfor traf hun beslutningen om at lukke butikken og lægge mere energi i webshoppen – måske få nogle nye kvaliteter og samarbejde med nogle designere.

Stadig muligt at mærke garnet

Men selvom den fysiske butik lukker, vil det i udvalgte garnbutikker stadig være muligt at se garnets sammensætning af farver og mærke, om det kradser.

- Inden vi åbnede butikken i 2021, havde vi et sort engrossalg. Det har vi valgt at genoptage, så fremover vil man kunne finde vores garn i forskellige garnbutikker.

Charlotte Spagner har en ansat i butikken, da hun ikke selv er meget for at stå i butik.

Charlotte Spagner har sit farveværksted i et nedlagt landbrug i Bælum, hvor hun bor. Her har hun en fastansat, som hjælper med at farve garnet. Her har hun også tidligere haft et showroom, som hun overvejer at genåbne.

Sidste åbningsdag i butikken er tirsdag 26. september.

Annonceret indhold

Nyeste