Den nyåbnede frisørsalon TRIADIChair på Vesterbro 45 repræsenterer en revolutionær tilgang til minimalistisk klippeteknik, som den 26-årige passionerede frisør Fredrik Sørensen står bag. 
Mennesker

Glem bryn og vipper: For Fredrik er håndværket det vigtigste

Fredrik er blevet kaldt en af Danmarks bedste frisører, nu åbner han egen frisørsalon 

12. oktober 2022 kl. 20:01

AALBORG: Frisørsaksen klipper en tot her og der på dukkehovedet. Bevægelserne er hurtige, men hvert et klip er velovervejet. Fredrik Sørensen ved, hvad han laver. Det har han papir på – og endda en sølvmedalje, som én af de få i Danmark. 

Fredrik Sørensen har længe gerne villet udfolde sit håndværk og pleje sine kunder på sin helt egen måde, der adskiller sig fra andre frisører i faget. Derfor har den 26-årige frisør nu købt sit eget lokale og åbnet sin egen frisørsalon under navnet TRIADIChair. 

For ham handler det ikke om at få mange kunder igennem på kort tid. Fredrik Sørensen vil bruge god tid på at skabe et perfekt resultat. Og wellness-delen med massagestole og lange hårvaske? Den sluger for meget tid, synes han. 

- Der er mange frisører, der tænker, at de skal være store, og det skal gå hurtigt til nogle høje priser, og så glemmer de fuldstændig håndværket. De har massagestole, der tager alt tiden, så når der endelig er tid til klipning, så skal man haste igennem den, fordi alt tiden er blevet brugt i en vaskestol, og så bliver priserne nødt til at være så forbandet høje, forklarer Fredrik Sørensen.

Navnet TRIADIC stammer fra ’’Den Triadiske ballet’’, og står for tekniske klipninger, der er opbygget og inspireret af rum, form og farver i samspil mellem personen i stolen og personen bag stolen.

- Men jeg synes også, at vores priser skal være høje, fordi det er et sindssygt svært håndværk, og det er frisører ikke altid lige gode til at fortælle, men det, de kan, er jo helt vildt. 

- Hvis du spørger en arkitekt eller kunstner, står de helt vildt meget ved deres håndværk og er super stolte. Og jeg har det på samme måde. Jeg er mega stolt, og jeg synes, det er mega sejt, og det er hele den del, jeg gerne vil have, vi kommer tilbage til i branchen. 

Et stort talent

For Fredrik Sørensen startede hans karriere i Thisted, hvor hans talent for at klippe og farve hår hurtigt blev spottet. 

- Jeg startede som frisørelev i 2015 i Zoom by Zoom i Thisted og var heldig at blive udlært af Kristian Mørch Bertelsen, og cirka halvejs i min uddannelse kom jeg med ham ud for at undervise uddannede frisører og elever, og der fandt han hurtigt ud af, at jeg var rimelig god til at klippe, fortæller han. 

Fredrik Sørensen har de seneste år undervist rundt om i Danmark og sideløbende selv hentet inspiration og undervisning fra hele verden.

- Siden starten har jeg nørdet den geometriske klippeterminologi Sassoon, hvor man arbejder ud fra en forståelse af de tre grundformer firkant, cirkel og trekant, som man også gør inden for arkitektur og kunst, forklarer Fredrik Sørensen. 

Han tror på, at vi ud fra geometrien kan skabe ting, vores øjne godt kan lide.  

- Rigtig mange frisører tænker kun i ansigtsform og klædelighed og ikke rigtigt på, hvordan håret er opbygget. Jeg tror på, at et godt fundament giver en klipning, der holder i længere tid og ikke gror ud af form. Jeg er nørdet i, at man ikke bare klipper og farver noget, siger han og fortsætter: 

- Jeg plejer at sige, at det, jeg laver, er så simpelt, at det virker svært for de fleste frisører. 

En spontan beslutning

Fredrik Sørensen har altid gerne ville være selvstændig og haft en drøm om at tage til London eller Berlin. Men valget faldt på Aalborg, hvor han også selv bor. 

- London er mekka inden for klippeteknik og nørderi, men tiden er bare ikke til at tage nogen steder hen. Så jeg tænkte, at det her var mit call, og jeg slog hurtigt til, da min ven gjorde mig opmærksom på, at lokalet her var til salg. Det hele skete meget spontant. 

- Jeg har altid gerne villet være selvstændig, men har samtidigt tænkt, at det var en stor mundfuld, nu når jeg er så nørdet, fortæller Fredrik Sørensen. 

Krisen kradser 

Selvom vi er i en tid, hvor flere butikker lukker end åbner, er det ikke noget, der bekymrer den nyudklækkede iværksætter, men han har taget sine forbehold. 

- Jeg har købt lokalet, og det er derfor, jeg kan holde mine omkostninger nede og ligge på et prisniveau, hvor mine kunder kan være med. Mine omkostninger er relativt lave, og det gør også, at jeg kan give mine kunder en bedre oplevelse. Jeg kan bruge den tid, jeg gerne vil, servere en god kop kaffe, lave bedre faciliteter og have det helt rigtige værktøj, forklarer han. 

Derudover har han selv istandsat lokalet med hjælp fra venner og familie, og alt interiør i butikken er genbrug. Fredrik Sørensen vidste, at han ville indrette sin salon, som han klipper: Minimalistisk og æstetisk. 

En travl åbning

Siden Fredrik Sørensen åbnede sin salon 20. september, har han haft travlt. Mange tidligere kunder har allerede fundet ham igen under det nye navn, og han har mange kunder, der gladeligt kører fra Thisted, Holstebro og Aarhus for at blive klippet af lige præcis ham. 

- Jeg er så glad for, at folk støtter op om mig og mit nørderi, fortæller Frederik med et smil. 

Lige nu er planen, at Fredrik Sørensen vil have sin frisørsalon godt i gang, men han har allerede flere spændende ting på tegnebrættet. Han arbejder blandt andet på sit nye koncept TRIADIC Education, hvor han har planer om at tage en-tre frisører under sine vinger og undervise dem i klippeterminologen .

Du finder TRIADIChair på Vesterbro 45.

For Fredrik Sørensen er det vigtigt, at det er rent og pænt i hans frisørsalon, hvor alt står og ligger snorlige på sin faste plads.
Annonceret indhold

Nyeste