Hafsa Jama og Sarah Najeeb står ved siden af deres satin kjole.
Shopping

Hafsa og Sarah droppede studiet for at forfølge drømmen

- Nogle gange glemmer vi at kigge på, hvor meget vi egentlig har opnået, fortæller de

19. september 2023 kl. 12:00

AALBORG: Hafsa Jama og Sarah Najeeb har med deres virksomhed NU-Modest de seneste to år haft et kæmpe fokus på en målgruppe, som de føler, har været overset.

De synes, der manglede et fællesskab til personer, som gerne vil gå i modest tøj – altså tøj som er tildækkende, som samtidig er moderigtigt.

- Det, vi ofte oplever, når vi shopper på ASOS, Zalando, Naked og så videre, er, at når vi eksempelvis finder en flot kjole, så har den slidser, åben ryg eller andet, siger Hafsa Jama og tilføjer:

- Det betyder, at vi skal have flere lag på, før vi er dækket til og føler os tilpas. Vi vil gerne bære tøj, der er lige så stilrent som de her brands, men samtidig opfylder de ønsker, vi har.

En kæmpe målgruppe

Idéen er at samle brands i Europa i NU-Modest, så det bliver mere tilgængeligt for kvinder at finde modest tøj og tilbehør. Derudover er de i gang med at teste egenproduktion af.

- Der er en kæmpe målgruppe, som ikke bliver prioriteret, for det er jo kvinder på tværs af kulturelle og religiøse baggrunde, siger Sarah Najeeb.

Vil man opleve deres tøj, kan de findes i The New New på Boulevarden 8.

I Europa er der potentiale for at nå cirka 15 millioner muslimske kvinder, og det tal er endnu større, hvis man medregner andre grupper af kvinder, fortæller de.

Det handler om tøjet

I de første uger, hvor de sammen med syv andre iværksættere har solgt deres produkter i The New New på Boulevarden 8, har de lært en del om deres målgruppe.

- Vi har haft etniske danskere i butikken, som synes godt om vores brand, fordi de ikke bryder sig om at vise meget hud. I sidste ende handler det jo om tøjet og ikke noget religiøst, siger Hafsa Jama.

NU-Modest blev til i september 2021, da de gik på samme studie, Innovation og Entrepreneurship på UCN i Aalborg. Siden da er det gået rigtig stærkt.

- Nogle gange glemmer vi at kigge på, hvor meget vi egentlig har opnået, og vi klapper ikke os selv på skuldrene. Vi er allerede videre.

Droppede ud af studiet

For cirka et år siden fik NU-Modest en kontrakt, som indebar, at de 12 måneder frem ville være økonomisk støttet.

På daværende tidspunkt læste de på sidste semester, men valgte at droppe ud for at modtage pengene, fordi det krævede, at man ikke var studerende.

NU-Modest håber at modtage NOVI-legatet, som snart uddeles. Legatet er på 250.000.

- Vi havde kun tre måneder tilbage af studiet, men det er en kontrakt, som er virkelig svær at få fat på, og derfor valgte vi at droppe ud. Vi så det som en mulighed, vi måske ikke ville få igen, fortæller Hafsa Jama.

Vil være førende

Kontrakten med den økonomiske støtte slutter i denne måned, hvilket betyder, at NU-Modest træder ind i en spændende tid.

- I forhold til løn bliver det hårdt, men at købe produkter og drive virksomheden kan godt lade sig gøre et stykke tid.

- Men vi skal jo have nogle indtægter ind eller søge nogle større finansieringer, fordi vi gerne vil have medarbejdere ind og blive større, end vi er nu. Drømmen er jo at være førende, siger Sarah Najeeb.

Annonceret indhold

Nyeste