Genbrug, grøn omstilling og nødhjælp når du donerer tøj i den nye container på Godsbanen.
Shopping

Helt særlig container midt i byen - her kan du snart aflevere tøj, sko og tasker til genbrug

Samtidig støtter du også den grønne grønne omstilling og nødhjælp

10. maj 2023 kl. 11:41

AALBORG: Ligger der tøj i skabe og på hylder, som du egentlig ikke bruger? Så får du snart endnu en mulighed for at aflevere til genbrug og måske også selv købe nye genbrugstøj.  Og det stopper ikke her, for samtidig støtter du både den grønne omstilling og nødhjælp.

Det sker, når Folkekirkens Nødhjælp snart stiller en genbrugscontainer op ved Wefood på Godsbanen.

I en travl hverdag er tøjsortering ikke nødvendigvis højest på din to do-liste. Genbrugscontainerne vil nu gøre det nemmere for dig og resten af kommunens borgere at donere og genbruge tøj lokalt. Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Nyt liv til tøj, sko og tasker

Du kan komme af med tøj, sko og tasker, som endnu ikke har sunget deres sidste vers. De donerede genstande sælges i Folkekirkens Nødhjælps lokale genbrugs- og Wefoodbutikker, og organisationen er meget tilfredse med den nye container.

- Vi kan se, at denne ordning virker andre steder i Danmark, så det er fantastisk, at Aalborg også er med til at skubbe til den grønne omstilling, siger butikskoordinator Mette Egholm.i Wefood og Folkekirkens Nødhjælp.

- Hvert et stykke tøj betyder noget - både i forhold til det klimamæssige perspektiv, og så er vi glade for at have mere at sælge i vores Wefoodbutik.

Genbrug, klima og nødhjælp

Genbrug er godt for klimaet, men der er også en anden dimension, der er vigtig for Folkekirkens Nødhjælp. 

Overskuddet fra butikkerne går nemlig til organisationens arbejde i verdens fattigste lande. Det kan for eksempel være rent drikkevand i tørkeplagede Etiopien, mad til mennesker på flugt i Ukraine eller minerydning i Sydsudan.

- Hvis man donerer et par trøjer, kan de jo faktisk blive til en lille nødhjælpspakke, som vi kan sende afsted til dem, der har brug for det, siger Mette Egholm.

- Derfor ser vi frem til en fyldt genbrugscontainer, så vi kan give tingene nyt liv og gøre gavn i Aalborg og resten af verden.

Genbrugscontaineren bliver stillet op ved Wefood på Godsbanen 10 i morgen, torsdag 11. maj.

Annonceret indhold

Nyeste