Karina Lundtoft og de øvrige butiksindehavere i Slotsgade har et stærkt sammenhold, og de står bag fælles initiativer, der skal styrke deres gade.
Shopping

Karina har fået en god idé, der skal give mere liv i Slotsgade

Indehaveren af Lundtoft tager utraditionelt skridt i gaden, der har flere tomme butikker

23. november 2022 kl. 19:23

AALBORG:  Inflation og stigende priser rammer os alle på pengepungen og dermed også byens handelsliv. Det er noget, man blandt andet mærker i Slotsgade, der også er påvirket af, at fire ud af 10 forretninger i øjeblikket ligger hen i mørke.

Sådan lyder det fra Karina Lundtoft, som står bag tøjbutikken Lundtoft i Slotsgade 2. 

Det er her i den tidligere Normal, Karina Lundtoft snart laver udstilling i vinduerne ud mod Slotsgade.

Hun understeger, at opråbet ikke er en klagesang, men at hun er bekymret over de tomme butikslokaler i byen. Og at ansvaret for en midtby fuld af liv er fælles.

- Vi er nødt til at tale om, hvilken by vi ønsker os i fremtiden, siger Karina Lundtoft, som derfor opfordrer til, at de handelsdrivende griber de muligheder, der dukker op. Noget, hun netop selv har gjort, efter butikken overfor hendes tøjforretning er flyttet.

- Normal er flyttet fra Slotsgade, så p.t. kigger jeg lige ind i et kæmpe lokale, der er stort og mørkt. Men snart stiller jeg giner derover og udstiller tøj fra min butik, så her ikke ser så trist ud.

Et stærkt sammenhold

Karina Lundtoft glæder sig over, at der er et stort sammenhold i foreningen af handelsdrivende i Slotsgade, "vi vil hinanden, og vi er stærkere, når vi står sammen". Hun fremhæver også samarbejdet med Nils Andersen, der ejer bygningen. Og har givet hende mulighed for at udstille i vinduet overfor, indtil lokalet igen er lejet ud.

- I foreningen har vi også aftalt, at vi køber 15 juletræer, som bliver stillet op i næste uge. De skal også være med til at give lys og skabe stemning her i Slotsgade.

Hun peger på, at der er mange specialbutikker i byen med fokus på service og personlig betjening.

- Så til kunderne vil jeg sige, at de skal huske at bruge de lokale butikker, hvis de stadig ønsker et aktivt og lokalt handelsliv, siger Karina Lundtoft.

- Når du støtter lokalt er du med til, at midtbyen blomstrer, og at arbejdspladser bliver bevaret.

Flere gæster i byen

For det er en udfordret tid, understreger Karina Lundtoft.

- Jeg har mange loyale kunder, som støtter mig, og det er jeg utrolig glad for. Det er ingen hemmelighed, at detailbranchen er presset, og det er værre denne gang end under corona, oplever jeg. For dengang fik mange stadig løn og havde flere penge mellem hænderne, siger hun.

- Vi kan ikke gøre noget ved situationen i verden, men vi kan gøre noget for Slotsgade. Jeg vil gøre mit til, at der stadig er specialbutikker, og der kommer flere gæster til vores dejlige Aalborg.

 Af de fire butikker, der ligger hen i mørke, er en enkelt lukket for sæsonen og åbner igen til foråret, mens tre står tomme og venter på at blive lejet ud igen.

Annonceret indhold

Nyeste