Shopping

Par laver smykker ud af knogler og ben: - Det er vores frirum

- Det, vi laver, er lige så meget for os, som det er for vores kunder, lyder det fra en af indehaverne

07. september 2023 kl. 06:02
Opdateret 11. september 2023 kl. 10:25

AALBORG: Hos Rings By Nature bliver ting, som andre måske ville smide ud, brugt til at lave ringe og andre smykker.

Men de bruger også ting, man måske aldrig havde tænkt som smykkemateriale.

Fællesnævneren for indehaverne af Rings By Nature, Ruben Lemcke-Mikkelsen og Louise Madsin, er, at de udelukkende bruger bæredygtige naturmaterialer, blandt andet knogler, ben, træ og sten.

- Jeg har en krøllet hjerne og tænker lidt som Pippi Langstrømpe. Hvis jeg aldrig har prøvet det før, kan jeg sikkert godt finde ud af det. Det er sjovt for mig at finde på ting og derefter prøve det af, siger Ruben Lemcke-Mikkelsen.

Meget mere end ringe

Da parret startede Rings By Nature op for et år siden, var det uden den store erfaring. Men idéen opstod på grund af en fælles kærlighed til smykker samt vikingetiden og middelalderen.

En ring tager mellem otte og 40 timer at lave, afhængig af hvad der skal laves, fortæller Ruben Lemcke-Mikkelsen, som står for at lave smykkerne.

- Alt det med ringe og smykker tager han sig af, fordi jeg simpelthen ikke har tålmodigheden, siger Louise Madsin, som laver jule- og påskepynt, drømmefanger, kryds- og bollespil og meget andet ud af naturmaterialer.

Deres egen hule

Ved siden af Rings By Nature er Ruben Lemcke-Mikkelsen lagermand, og Louise Madsin er uddannet bioanalytiker, peermedarbejder samt pårørendepeer.

Dog arbejder ingen af dem på fuldtid. Han har autisme, bipolar lidelse og aspergers, og hun har PTSD – og hos begge spiller virksomheden en stor rolle.

- Værkstedet er et sted, hvor vi kan fordybe os. Jeg kan koncentrere mig, så mit hoved og mine tanker ikke får lov til at løbe løbsk. Det er min hule, hvor jeg henter overskud, når tingene begynder at gå lidt for hurtigt, forklarer han.

En helt unik forlovelsesring

Deres smykker og ting sælges primært på diverse marker.

Men han laver også mange specialprojekter, når kunderne har et specifikt ønske til et smykke.

Parret fortæller blandt andet om en ung mand, som ville fri til sin kæreste med en ring lavet ud af stykke fra et træ, som hans forlovede plejede at sidde under som barn.

Tilfredse med frirummet

Ruben Lemcke-Mikkelsen fortæller desuden, at han har prøvet at skrue en tand op for teknikken.

- Jeg har fået lidt mere erfaring og arbejder med at lave ringe, der minder mere om klassiske smykker i forhold til udformningen af størrelsen. Blandt andet fæstning af sten, krystaller, rav og perler. Drømmen er stadig er blive bedre, og vi er godt tilfredse med det frirum, som det giver os.

Rings By Natur kan findes på Fyrkildevej 39 i Aalborg Øst og har åbent efter aftale.

Annonceret indhold

Nyeste