Per Marc Pedersen åbner vintagebutik med franske fund på 200 kvadratmeter på Gøteborgvej 3.
Shopping

Per åbner fransk luksusbutik med masser af vintagefund

Per Marc Pedersen henter selv de unikke og historiske varer på sine mange årlige rejser til Frankrig

24. september 2022 kl. 20:03

AALBORG: Når du træder ind i French Art & Vintage, kan du ikke undgå at blive betaget.

På en gammel kabeltromle står havgrønne vandflasker, et nostalgisk Champs Élysées-busskilt hænger højt oppe, og på et romantisk vintage-espalier smyger der sig grønne planter. 

Fine franske toner lyder fra et ubestemmeligt sted, og du får nærmest lyst til at undersøge alt i det store industrielle betonrum på én gang. 

Indehaveren er Per Marc Pedersen, og han kan fortælle detaljerede historier om alle hans fund. Man er ikke i tvivl om, at det er den dybe passion for kunst og gamle ting, der ligger til grund for den nye vintagebutik på Gøteborgvej 3.

- Alle varer i butikken er unikke, gamle, sjove og skæve ting, der har deres helt egen historie. Tingene er originale og produceret i en fantastisk kvalitet og i materialer, man ikke længere kan få, og det er der noget ganske særligt over, fortæller Per Marc Pedersen med et smil.  

Og han starter selv sin varevogn og kører til Frankrig for at hente og finde tingene. 

Det flotte showroom bugner med originale vintagefund, der er hentet hjem fra markeder, brocantes og handlende i Frankrig.

- Min mor er fransk, og jeg har tidligere boet i Frankrig og har et hus dernede, som min familie og jeg besøger knap 10 gange om året. Efter alle de år har vi fået et særligt lokalkendskab, hvor vi kender de små gode markeder og brocantes, hvor turisterne ikke kommer, og har gode kontakter til handlende, der gør, at vi kan finde de helt særlige ting og sælge dem til favorable priser, fortæller Per Marc Pedersen og fortsætter:

- Jeg har altid interesseret mig for kunst og smukke, gamle ting, men interessen begyndte for alvor, da min familie og jeg købte et væsentligt større hus tilbage i 2016, der skulle fyldes med nye møbler. Der gik det op for mig, at kvaliteten ved det gamle både var langt bedre og billigere end det nye, man kunne finde. Pludselig manglede vi ikke mere til huset, og så begyndte det stille og roligt at udvikle sig derfra. 

Per Marc Pedersen fortæller, at plakaten her er en original fransk reklame for en ny togforbindelse – endda en af de første trykte reklamer af sin slags. Den smukke lampe er en gammel fransk gadelampe.

Rejsen med French Art & Vintage begyndte som en onlinebutik, der senere blev til et lager i Aalborg SV, man kunne besøge efter aftale, til nu at være en butik med faste åbningstider. 

- Jeg har et fuldtidsarbejde, som jeg er meget glad for, så butikken her er mere et hobbyprojekt. Derfor er det ikke en strøgbutik, der altid har åben. Jeg gør mig stadig meget på Instagram, hvor vi har knap 7000 følgere, og online, hvor jeg sælger og sender rigtig meget til København og Nordsjælland, siger han. 

Efter French Art & Vintage slog dørene op 10. september, har der været mange mennesker forbi.

På nuværende tidspunkt er butikken åben onsdag fra 17-19 og søndag 11-14, men Per Marc Pedersen anbefaler, at man tjekker Instagram eller Facebook for opdaterede åbningstider.

Per Marc Pedersen åbner også gerne butikken efter aftale. 

Du finder French Art & Vintage på Gøteborgvej 3 i Aalborg SV. 

Annonceret indhold

Nyeste