Det kan godt være, der stadig er lang tid til, men forberedelserne til julen er i fuld gang i Plantorama. <i>Foto: Claus Søndberg</i>
Shopping

Tre måneder før tid: Nu er det jul i Plantorama

Plantecenter er i fuld gang med at pynte op, men det bliver kun inden døre 

21. september 2022 kl. 15:45

AALBORG: Det' sørme, det' sandt, september ... fristes man næsten til - med en lettere omskrivning af julekalendersangen - at nynne for sig selv, når man går rundt i Plantorama i de her dage.

For selv om temperaturen udenfor er sensommerlig, og kalenderen knap siger efterår, så dominerer sne, nisser og julekugler i plantecenteret i City Syd.

- Vi er i fuld gang, for vi skal jo være færdige, så vi kan åbne, som vi plejer op til efterårsferien, siger Henrik Christiansen, der er centerchef i Plantorama Aalborg.

Selvfølgelig kan man pynte med gran og glitter - også i september. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Den generelle krisestemning til trods satser plantecentret nemlig igen i år på den forestående højtid med alt, hvad den kan trække af glimmer og julestemning. Det betyder mange ugers forberedelser og arbejde med at stille julevarerne frem. 

Rød fanger bedst

- Vi har nogle meget kreative mennesker ansat her, så selv om vi selvfølgelig har en skitse over, hvordan juleopstillingen skal være, så ender det ofte med at være lidt anderledes, forklarer han og er af samme grund ikke så meget for at afsløre alt for meget om, hvordan den endelige juleudstilling kommer til at se ud.

Helt sikkert er det dog, at familiens yngste medlemmer også i år kan få en gratis tur på den populære gratis karrusel, og at man kan gå ind i den oplyste eventyrtunnel. 

En nisse eller to skal der til. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

- Det skal være både hyggeligt og lidt til den traditionelle side, lyder det. 

Også mange af varerne vil være klassiske - både i udvalg og farver. For sådan kan vi nu engang godt lide det her i landsdelen.

- Vi kan se, at farven rød altid fanger det nordjyske publikum bedst, når vi sammenligner med, hvad vi sælger i andre centre, forklarer han. 

Energikrise til trods sælger Plantorama på nuværende tidspunkt samme mængde julebelysning, som de plejer, siger centerchef Henrik Christiansen. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Ingen julelys

Julebelysning af alle slags er der også hyldemeter efter hyldemeter med. Og på trods af den megen snak om krise er salget på nuværende tidspunkt nøjagtig, som det plejer.

- Jeg havde en kunde forleden, som var lidt i vildrede, om han skulle købe en ny kæde eller ej. Så gik vi i gang med at regne på, hvor meget det ville koste ham at have den tændt, og da han hørte resultatet, var han ikke i tvivl om, at den skulle han have. For generelt bruger de LED-kæder ikke ret meget strøm, siger Henrik Christiansen.

Når de ansatte i Plantorama går i gang med at lave udstillingen er det med en skitse i hånden, det endelige resultat ender dog ofte med at se lidt anderledes ud. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Men mens der altså er normale tilstande, når det gælder salg af julebelysning, så har Plantorama selv besluttet at spare på strømmen - i hvert fald udenfor. Derfor kommer du i år til spejde forgæves i vintermørket efter en juleoplyst facade. 

- Vi skal som alle andre også tænke over det med vores energiforbrug. Derfor har vi besluttet ikke at sætte vores julelysning op udenfor. Vi laver hyggen inde i stedet, fortæller han. 

Juleudstillingen i Plantorama står helt færdig fredag 14. oktober.

Der bliver ingen julebelysning på plantecentrets facade i år - for også her skal der spares på energien. <i>Foto: Claus Søndberg</i>
Annonceret indhold

Nyeste