Claus Kragh overtog købmandsforretningen Spar Visse 1. juli i år. <i>Lise Sastakauskas Østergaard</i>
Shopping

Vi siger ja tak i stor stil: Facebook-tilbud hitter

Danskernes foretrukne sociale medie er en vigtig markedsplads for flere dagligvareforretninger i Aalborg

11. september 2022 kl. 15:47

AALBORG: Var det noget med en ramme sodavand til 59 kroner? Eller måske et kilo pasta til en flad ti'er, eller 16 poser Peter Larsen-kaffe til 375 kroner? Så skal du holde øje på Facebook, hvor det bliver mere og mere populært gå på på Ja Tak-tilbudsjagt efter alt lige fra kød, vin og snacks til dagligdagsfornødenheder som sæbe, ketchup og vådservietter.

Det mærker de blandet andet hos Spar Visse, der dagligt laver Ja Tak-tilbud på Facebook. Det samme gælder hos Spar Kornblomstvej i Skalborg, Spar Saltumvej i Aalborg Øst og Spar Vejgaard.

- I fredags solgte vi for eksempel 1500 kasser sodavand, siger købmanden i Spar Visse, Claus Kragh, som også fortæller, at sodavand er det, de sælger mest af på Facebook.

- Men der er nærmest ikke det, vi ikke kan få solgt på Ja Tak-tilbud.

En god handel for kunden - og købmanden

Claus Kragh, der også er købmand i Spar Saltumvej, Aalborg Øst, mener, at Ja Tak-tilbuddene er populære, fordi det for kunden handler om at gøre en god handel. For ham som købmand handler det om, at få kunden ned i butikken.

Samtidig udfases den fysiske tilbudsavis i stigende grad fra Spar-franchisen, fortæller han, og derfor er det naturligt at overgå til at formidle flere tilbud på de sociale medier.

Og netop den strategi giver også pote hos Spar Vejgaard, fortæller Ja Tak-ansvarlig og søn af købmanden, Patrick Jensen.

Også hos Spar Vejgaard er sodavand et populært Ja Tak-tilbud. <i>Foto: Screen-shot fra Facebook</i>

- Avancen på de enkelte tilbud kommer selvfølgelig an på, hvilken vare vi sælger, men jeg vil gætte på, at Ja Tak-tilbud står for cirka 30 procent af vores samlede omsætning.

- Men det er typisk også fordi, kunderne skal have noget ekstra med, når de kommer herned, siger han og understreger, at det især gælder, hvis folk har købt madvarer på Ja Tak-tilbud, som kræver andre ingredienser i tilberedningen.

For Spar Vejgaards vedkommende tog Ja Tak-tilbuddene for alvor fart under corona-pandemien, og som følge af den stigende inflation, oplever Patrick Jensen nu igen, at Ja Tak-tilbud vinder frem blandt kunderne.

- Vi sælger for eksempel også mange kødpakker i dag.

Andre med på bølgen

Det er ikke kun Spar, der bruger Ja Tak-tilbud. Også SuperBrugsen og andre dagligvareforretninger i byen er med på bølgen. Tilbuddene gælder som regel i en kort periode, og pludselig er de udsolgt.

Kunderne skriver ja tak og angiver, hvor mange stk. af en vare, de skal have. Herefter får de et nummer, de kan hente deres varer på. <i>Foto: Screenshot fra Facebook.</i>

På Facebook-siderne for SuperBrugsens butikker i henholdsvis Nørresundby, Vejgaard og Svenstrup kan du hver dag støde på Ja Tak-tilbud. Det samme gælder for Kvickly i Vestbyen.

- Vi laver mindst et Ja Tak-tilbud om dagen, siger Mediha Mahmic, der er Ja Tak-ansvarlig i Superbrugsen Nordhavnen i Nørresundby.

- Simpelthen for at tiltrække flere kunder.

Hos dem er det især non-food-varer, som de ellers ikke har i butikken, der hitter. Tæpper, puder og køkkenmaskiner, eksempelvis.

Foruden SuperBrugsen, Spar og Kvickly har Coop365discount ved Skipperen har også været med på Ja Tak-bølgen i starten af året - lige som Føtex i Aalborg Øst også bruger det populære tilbudsformat på Facebook, når bageren har haft en kagemand i overskud.

Annonceret indhold

Nyeste