Havnefærger i begge ender af havnen sender dig hurtigt fra kaj til kaj - vi har lagt navn til den ene

AALBORG: Blæsten går frisk på havnefronten. Alligevel pløjer et par både i disse dage troligt over Fjorden for at binde Aalborg og Nørresundby sammen.

The Tall Ships Races gentager nemlig succesen fra 2015 med shuttlebåde i begge ender af havneområdet.

- Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle gøre det igen, siger Mathilde Rohr Marhauer fra Aalborg Events.

Katrine Schousboe
Shuttlen - som i denne uge hedder aalborg:nu - mellem Obels Kanal og Gummikajen sejler normalt i Nyhavn. Foto: Lasse Sand

Fra Stigsborg Brygge til Østre Havn sejler den gamle Egholmfærge, mens det er en kanalrundfartsbåd fra Nyhavn, der binder Obels Kanal sammen med Gummikajen. Og netop kanalbåden er vi her på aalborg:nu særligt glade for. Det er nemlig os, der har lagt navn til den - så gå efter flaget med aalborg:nu-navnet.

Det tager cirka ti minutter at krydse Fjorden per båd. De to shuttles sejler derfor typisk tre gange i timen fra henholdsvis den ene og anden side af vandet.

Katrine Schousboe
Carsten Hovgaard sejlede i fredags kanalbåden fra Nyhavn til Aalborg - en tur, der tog 17 timer. De kommende dage er han kaptajn på turen frem og tilbage over Limfjorden. Foto: Lasse Sand

Alligevel må du specielt sidst på ugen væbne dig med tålmodighed, hvis du vil med.

- Ja, man skal nok regne med lidt kø. Men kanalbåden kan tage omkring 140 passagerer per tur, så det går rimelig stærkt med at få fragtet folk, siger hun.

Shuttlebådene sejler onsdag-fredag fra kl. 11 til midnat - og kl. 01 fredag - og lørdag fra kl. 10-15, og det koster en rund 20er for en voksen at blive fragtet over vandet. Du køber billet i Infopoint på kajen.

Katrine Schousboe
Man køber billetter til shuttlebådene ved de fire infopoints. Foto: Lasse Sand

Udover de to shuttles er der også en turbåd, der sejler faste rundturen. Her står man af og på ved Toldbod Plads. Turbåden er i øvrigt også en kanalbåd fra Nyhavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...