Det store juletræ på Nytorv er netop ankommet fra Norge. Se billederne her

AALBORG: Julemarkedet åbner. Zoo tænder i hundredtusindvis af lys, og julemanden ankommer.

Er du julehader, så skal du finde en usædvanligt stor dyne at kravle ned under denne weekend. For højtiden med al dens lys og tabernakel indtager nemlig for alvor Aalborg.

Fredag formiddag er det store juletræ, der skal pynte på Nytorv den næste halvanden måneds tid, ankommet på en stor blokvogn fra vores venskabsby i Fredrikstad i Norge. Træet er ca. 18 meter højt og 37 år gammelt, oplyser Aalborg Event.

Katrine Schousboe
Træet, der kommer fra Fredrikstad er i år cirka 18 meter højt. Foto: Henrik Bo

Traditionen tro er der optog gennem byens gader fra Gabels Torv til Nytorv, tale ved borgmesteren, før julemanden tænder de 12.000 små lys på træet.

Men lystændingen af det store træ er som bekendt langt fra den eneste begivenhed i byen denne weekend.

Vi har samlet nogle af de arrangementer, du kan glæde dig til:

Fredag:

Julemarked: Det traditionelle julemarked på Gammeltorv åbner kl. 12.

Markedet er fyldt med boder, hvor du kan få alt fra juletræer, over ost og rom. Øverst på pladsen står det store pariserhjul klar til at give en flot udsigt over hele midtbyen. Markedet har åbent til og med 23. december.

Syngende (jule)træer: Der bliver virkelig skruet op for julestemningen i Kildeparken, når De Syngende Træer fra og med fredag bliver omdannet til de syngende juletræer.

Kl. 15.30 tænder dansere, sangere og artister fra Wallmans Christmas Show for musikken, så du kan høre 60 internationale stjerners julesange i parken. Fredag, samt de fire adventssøndage bliver der tilmed tændt 300 levende lys ved træerne, når mørket falder på.

Zoo tænder lyset: Jul i Zoo er Aalborg Zoos nye store satsning i forbindelse med højtiden.

Fra og med fredag kan man opleve helt nye sider af vores zoologiske have, når hundredtusindvis af små pærer lyser parken op om aftenen. De mange lys bliver tændt kl. 16, og julemanden ankommer klokken 17 for blandt andet at tænde et enormt træ ved Skovbakken.

Midtbyens lys: Julen sættes for alvor i gang, når julebelysningen i midtbyen bliver tændt på Gammeltorv. Det sker kl. 17.

Allerede kl. 16.30 kan man dog høre sangeren og entertaineren Stig Rossen synge julen ind på pladsen, og på slaget 17 bliver der så talt ned fra 10, før Silje på 7 år tænder de tusindvis af lys.

Lørdag:

Neu - juleedition: Kunst og designmarkedet Neu er en fast tilbagevendende begivenhed i Nordkraft. Lørdag er det traditionen tro den julede udgave af markedet, der rykker ind i Kedelhallen.

62 designere og kunsthåndværkere sælger deres varer fra stader i hallen - og hovedparten af varerne har fokus på jul. Så står du og mangler inspiration til gaver til kæresten, mor eller bare dig selv, er Neu et godt sted at gå hen. Markedet er åbent fra kl. 10-17

Julemanden ankommer: Ingen jul uden julemanden.

Lørdag kommer alle børnenes ven sejlede direkte fra Grønland (eller noget tæt på) og lægger til ved Honnørkajen. Før ankomsten spiller Aalborg Gardens Nisseorkester kl. 10.45, kort tid efter kommer manden himself, og kl. 11.45 holder borgmesteren velkomsttale før de to kører i kane gennem byens gader.

Budolfi Plads åbner: Noget direkte julearrangement er det ikke. Men åbningen af Budolfi Plads er et markant arrangement i løbet af weekenden.

Lørdag sker nemlig det, vi har ventet på i årevis, når pladsen åbner officielt. Der er gratis nissehuer og balloner til de mindste, musik og gratis æbleskiver og gløgg/kakao. Pladsen åbner kl. 13, og festen varer frem til kl. 15.

Byens juletræ: Som rosinen i (jule)pølseenden bliver byens juletræ tændt til glæde for både børn og voksne. Kl. 14.30 er der optog gennem byens gader fra Gabels Torv til Nytorv, og en halv time efter spiller nisseorkestret ved træet. Herefter taler borgmesteren og ordfører Jon-Ivar Nygård fra Fredrikstad, før den allestedsnærværende julemand tænder de tusindvis af lys på træet. Dagen slutter med sang og dans omkring træet, før der er gløgg og æbleskiver foran Aalborg Rådhus på Gammeltorv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...