Livet her

Sjældent syn i Nordjylland: Politi patruljerer til hest

Det ridende politi gæster fredag og lørdag Aalborg, hvor de vil ride patrulje i midtbyen

09. december 2022 kl. 14:50

AALBORG: Nordjyllands Politi har fredag og lørdag indsat en noget usædvanlig patrulje i Aalborg . Her vil to politiheste - med ryttere naturligvis - patruljere gaderne i midtbyen.

Politihestene hører under Ryttersektionen ved Københavns Politi, men udfører opgaver i hele landet. Den primære opgave er at fremme dialog og tryghed, men hestene deltager også i ceremonielle begivenheder.

Og da Nordjyllands Politi fik tilbudt at bruge hestene i forbindelse med tryghedsindsatsen i byen, takkede man straks ja, fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup.

- Vi er rigtig glade for, at vi fredag og lørdag kan vise dansk politi på en lidt anden måde, end hvad nordjyderne normalt vil opleve i Aalborg midtby.

En normal patrulje

Selvom politihestene uden tvivl vil være med til at gøre politiet mere synligt i Aalborg, så er de ikke kun til pynt.

De to betjente på hesteryg er nemlig fuldt udstyret med magtmidler og radio, og vil indgå i det almindelige patruljeberedskab. Så hvis der er behov for det, vil de træde til på lige fod med andre patruljer.

Og så har de en fordel.

- Politihestene har den fordel, at de lettere kan bevæge sig rundt i de små gader, end hvad vi normalt har mulighed for med vores patruljebiler, siger Sune Myrup.

Det ridende politi vil patruljere i midtbyen fredag eftermiddag og aften samt lørdag formiddag og aften.

Annonceret indhold

Nyeste