Du kan snart lune dig med en gratis irsk kaffe, når både Café Frederiksberg og The Irish House fejrer den varme drik

AALBORG: Den 25. januar 2019 hylder kaffeglade whiskyconnaisseurs den irske kaffe, når lokale barer over hele landet serverer gratis irish coffee for at fejre den varme drink, der i år kan fejre 75-års fødselsdag. Du kan tage din kaffeglade ven under armen, få varmen og nyde en gratis irish coffee mellem klokken 18.00 og 19.00 på Café Frederiksberg og The Irish House.

Historien om irish coffee

Den populære irish coffee med Tullamore D.E.W. stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44, hvor et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland. De kolde passagerer blev sejlet i små, åbne både til lufthavnen, hvor de varmede sig på irsk whisky i deres kaffe. Én takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men han svarede: "Nej, det er irsk kaffe!"

Irish coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Francisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag - med kaffe, sukker og letpisket fløde. På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2000 irish coffee om dagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...