Riad H fra Nørresundby fandt stort stykkeplast i pose med falafler

NØRRESUNDBY: Riad H fra Nørresundby havde glædet sig til at sætte tænderne i de falafler, han havde købt i en lokal butik. Men der kom hurtigt skår i glæden.

Falaflerne, som er frikadeller af kikærter, var dybfrosne. Riad H undrede sig over, at der mellem falaflerne var en "isklump" som ikke smeltede.

- Pludselig kunne jeg se, at det ikke bar en isklump, men et stort stykke glas eller plast, fortæller Riad H.

Han undlod at åbne posen for at undgå beskyldninger om, at han nok selv havde placeret plasten.

- Men hvor kommer plaststykket fra og er der også små plaststykker i falaflerne. Lige nu har jeg bestemt ikke lyst til falafler, fortæller Riad H.

Han gik straks i gang med at finde ud af hvor kikærtefrikadellerne kommer fra og om muligt får en forklaring.

- Jeg er ikke ude efter forretningen, hvor de er købt. De har ikke noget med sagen at gøre. I stedet kontaktede jeg det firma, som står på etiketten, fortæller han.

Det viste sig at være et firma hjemmehørende i Brabrand ved Århus. Men de havde ikke produceret falaflerne og henviste Riad H til et andet firma, som skulle være producenten. Her fik Riad H at vide, at falaflerne var købt hos et tredje firma. Og i øvrigt fik han at vide, at falaflerne smagte godt og han kunne få posen med plaststykket byttet hos forretningen, hvor de var solgt.

- Jeg er ikke interesseret i bare at få en ny pose. Jeg mener hele partiet af falafler må trækkes tilbage. Man kan ikke vide, om der også er plast i de enkelte falafler. Derfor må det være mest rimeligt at trække produktionen tilbage, fortæller Riad H, som det ikke lykkedes at finde frem til den egentlige producent, som måske er en virksomhed i udlandet.

I stedet har Riad H henvendt sig til Fødevarestyrelsen Nordjylland, som nu ser på sagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...