Lydinstallationen Waveplay skal give os lyst til at lave vores egen oplevelse med musik

AALBORG: Fra næste mandag og to uger frem kan du være med til at skabe din helt egen musik på Musikkens Plads.

Her får pladsen nemlig besøg af den interaktive lydinstallation, Waveplay.

Installationen består af fire pavilloner med hver sit lydtema, der alle har vand som omdrejningspunkt på grund af installationens placering helt ned til fjorden.

Her kan forbipasserende blandt andet skabe sine egne bølgelyde, spille klaver eller simulere regndråber ved hjælp af bevægelse i pavillonerne. Lydene kan skabes alene eller sammen med andre, da de fire pavilloner vil spille sammen i en smuk melodi, hvis de aktiveres samtidig.

Du er kapelmesteren

Hos Aalborg Havn håber man, at installationen vil inspirere nordjyderne til at aktivere havnefronten i endnu højere grad.

- Vi har en fantastisk flot havnefront her i Aalborg, og den udvikler sig til stadighed. Vi vil rigtig gerne være med til at støtte op om aktiviteter, der retter sig mod fjorden og trækker endnu flere herned - om det så er i forbindelse med Aalborg Regatta eller en hyggelig aftengåtur ned at se nytænkende lydinstallationer på Musikkens Plads, siger adm. direktør fra Aalborg Havn, Claus Holstein.

En særlig oplevelse med musik

Ideen med Waveplay udspringer af en konkurrence, som Aalborg Havn og Musikkens Hus udskrev i 2016 om at få den bedste ide til en aktivitet på Musikkens Plads.

- Sammen med Aalborg Havn søgte vi en original idé, der passer til området og kommer mange borgere til glæde. Der har været rigtig mange gode bud, og vi er nu landet på en løsning, der appellerer bredt, og som lægger op til, at nordjyderne bruger alle sanserne i mødet med musikken, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus.

Vinderideen kom fra Stine Kirk Nørregård og Maja Bundgaard Kallesen fra Arkitektur og Design på Aalborg Universitet. Den er nu blevet videreudviklet og er blevet til det nuværende Waveplay.

Installationen kan opleves fra mandag 15. oktober 2018 og to uger frem i tidsrummet 12-20.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...