Har du styr på uge 42 - ellers få gode ideer til ting, du kan lave med børnene lige her

AALBORG: Efterårsferien nærmer sig med stormskridt, så inden børnene begynder at stille spørgsmålet: "hvad skal vi laaaaaaaave," kan du læse med her, hvor vi kommer med forslag til forskellige ting, du kan lave med dine børn i uge 42.

Anne Helene Kahr Thomsen
Traditionen tro er der også masser af efterårsaktiviteter i Fårup Sommerland. Arkivfoto

Blå blink og brand

Var det noget at komme en tur bag rattet i en brandbil eller højt til vejrs i kranen. Nordjyllands Politi, Falck Aalborg og Beredskabscenter Aalborg inviterer alle børn og deres familier til åbent hus hos Beredskabscenter Aalborg, Thomas Boss Gade 6, torsdag den 18. oktober fra kl. 13.00-15.00. Her vil brandfolk, politi og ambulancereddere fortælle om deres hverdag, og det er også muligt at afprøvet sine færdigheder indenfor førstehjælp og brandslukning - eller endda en rigtig branddragt.

Fingrene i historien på Lindholm Høje

Historietimer kan måske godt være kedelige, men når børn kan få fingre i historien, så plejer de at være klar. Og det kan de helt bogstaveligt på Lindholm Høje onsdag 17. oktober og torsdag 18. oktober, der står i børnenes tegn på Lindholm Høje Museet. Her kan man deltage i en række efterårsferie-aktiviteter. Blandt andet kan man søge efter vikingesmykker med metaldetektor, bage et vikingefladbrød, slyngflette en snor til et armbånd eller lave sin egen torshammer.

Man kan også møde lokale detektorentusiaster fra Nordjysk Detektorforing. De viser deres udstyr frem og har mange sjove fund med, som kan findes med en metaldetektor.

Dyrepasser for en dag

Har du en dyrepasser i maven? Så tag praktisk og varmt tøj på i Aalborg Zoo 13.- 21. oktober og vær med til at hjælpe dyrepasserne rundt i zoo med nogle af de daglige gøremål. Alle kan følge dagens program, som de har lyst.

Anne Helene Kahr Thomsen
Hvad med at komme ud og køre lokumsræs?

Høstfest i Fårup Sommerland

I uge 42 bliver der skruet helt op for efterårsstemningen i Fårup Sommerland, når forlystelsesparken endnu en gang slår dørene op til Nordjyllands største høstfest. Det bliver ni dage fyldt med (u)hygge, livemusik og massevis af efterårsaktiviteter i parken, som naturligvis vil være pyntet op i bedste høstfeststil.

Maritim efterårsferie

På Springeren er der også gang i efterårsferien, hvor der blandt andet er skattejagt, hvor målet er at finde Titanic, der skal males maritimt kunst på sten og der er også en uhyggelig labyrint.

Hop og giv den gas

Skal der brændes noget energi af, så er DG-Hallen den rigtige ramme. Den omdannes nemlig til et kæmpestort spring- og klatreland med trampoliner, springgrave, klatrevæg og masser af skumredskaber, hvor børn og voksne kan tumle og have det sjovt sammen. Alle aktiviteter ledes af DGI-HUSETs instruktørteam, og der er åbent alle dage i efterårsferen 10.00-16.00.

Anne Helene Kahr Thomsen
16. oktober er der international Hjertestarterdag, og så kan også børnene afprøve, hjerte-lunge-redning. Privatfoto

Leg, skattejagt, hjertestart og zoo i Friis

Hos Friiis Shoppingcenter er der også lagt program for efterårsferien. Friis Shoppingcenter har allieret sig med FunCenter, som vil sætte gang i legen. Børnene kan køre om kamp i lokumsræs og prøve en ridetur på de sjove Funanimals. Der er også konkurrencer om dagens højeste highscore i fodbolddart. FunCenter slår sig løs i stuen 15.-20. oktober i tidsrummet 12.00-15.00.

Der er mulighed for også at bruge efterårsferien på at blive klogere på dyr. Det sørger Aalborg Zoo for, når de besøger Friis Shoppingcenter og tager skind, kranier og andet med fra dyr, som har levet i Aalborg Zoo. Børnene må både kigge og røre, når Aalborg Zoo’s personale fortæller. Der er også mulighed for at deltage i en sjov quiz, hvor børnene skal gætte forskellige ting om effekterne, som Aalborg Zoo har taget med. Det finder sted i stuen 15., 16. og 20. oktober klokken 11.00-15.00.

Alle dage i ferien er der også mulighed for at komme på en spændende skattejagt, hvor børn kan lære om dyrene, mens de går rundt og finder dem i Friis Shoppingcenter. Der er nemlig gemt billeder af forskellige dyr rundt omkring i centret, og hvis det lykkes at finde alle dyrene, deltager man i konkurrencen om 2 fribilletter til Aalborg Zoo.

International Hjertestarterdag

Tirsdag 16. oktober er international Hjertestarterdag, og i den forbindelse besøger Hjemmeværnet Friis Shoppingcenter. Dagen bliver markeret rundt i hele Danmark med mange aktiviteter, og i Friis stiller Hjemmeværnet op med et arrangement, hvor hele familien kan være med. Temaet er "Bliv klar til at hjælpe dine nærmeste", og både børn og voksne kan sammen afprøve hjerte-lunge-redning på en dukke, og der vil også være en sminkør, som kan sminke et vellignende sår på børnenes arme, og fortælle hvad man skal gøre ved sådan et. Der vil være quiz og konkurrencer i løbet af dagen, så børn og voksne i fællesskab kan blive klogere på førstehjælp, og hvordan man redder liv. Det finder sted på 1. sal i tidsrummet 10.00-15.00.

Skræm dine børn

20. 21. oktober kan du skræmme livet af dine børn. Det sker når Aalborg Karneval og Skals Productions inviterer indenfor til en dag fyldt med (u)hygge, aktiviteter, gys og gru for dine børn. Uhyggen foregår på Voerbjergvej 25, 9400 Nørresundby, og det koster 50 kroner at være med. Dog er det gratis op til to år. Billetter skal købes via aalborgkarneval.dk, hvor du også kan se tidspunkterne. Turen varer mellem 10 og 15 minutter alt afhængigt af, hvor modige børn og forældre er.

Første del af ruten er moderat uhyggelig, mens anden del af ruten er væsentligt mere uhyggelig. Hvis man ikke ønsker anden del af ruten, kan man forlade rundturen efter første del...

Alle ture igennem spøgelseshuset forgår med guide.

Check det ud

Der er i det hele taget masser af muligheder i efterårsferien. Hvis du googler "Efterårsferie i Aalborg," kan du selv se.

God efterårsferie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...