Helene Billingsøe, der er leder af kostumeafdelingen og Anne Remien, der er skrædder og påklæder, er i fuld gang med at finde sjove dele frem til det store kostumesalg. Foto: Aalborg Teater/Lars Horn
Det sker

Skal du bruge en gallakjole eller en sjov hat: Teater laver kæmpe kostumesalg

Aalborg Teater inviterer ind bag kulissen i efterårsferien

07. oktober 2021 kl. 16:21

AALBORG: Om du er vild med at klæde dig ud, skal til en gallafest indenfor de næste måneder eller mangler en sjov og unik effekt til dit hjem, så kan du score det helt rigtige, når Aalborg Teater snart laver et kæmpe kostumesalg.

- Det er nok 20 år siden, vi har lavet noget så stort, som det her. Der er virkelig meget at vælge mellem og mange sjove ting, fortæller pressemedarbejder på teatret Helle V. Nielsen.

Et hurtigt kik ud over de mange kostumer og effekter, som skrædderne er i gang med at finde frem fra gemmerne, viser i hvert fald 20 store rullestativer med tøj i alle udformninger.

- Der er store rober og gallakjoler, men også helt almindeligt tøj som trøjer og jakker og et stativ med ting, der kan bruges til halloween, siger hun.

Kostumesalget finder sted tirsdag 19. oktober, og priserne for de mange dele begynder ved en flad halvtredser. Til gengæld skal du være hurtig, hvis du er interesseret i noget helt særligt - alle kostumerne sælges efter princippet om først-til-mølle.

Det samme gælder, hvis dit nye dress skal have følgeskab af en sjov detalje. For der bliver også sat et udvalg af rekvisitter til salg - fra hatte til effekter, som f.eks. en lille taburet i form af lakridskonfekt fra Hans og Grete eller julepynt fra Jul i Piletræerne.

Udover kostumer er der også en række rekvisitter til salg - fra sjove hatte til f.eks. en skammel formet som lakridskonfekt. Foto: Aalborg Teater/Lars Horn

Kom bag kulisserne

Det store kostumesalg er en del af et generelt åbent hus-arrangement, som teatret laver tirsdag i efterårsferien.

Her kan du i bogstaveligste forstand komme bag teatrets kulisser og se, hvordan medarbejderne forbereder sig til de kommende forestillinger. På rundvisninger i løbet af eftermiddagen kan du komme rundt i alle hjørner og afkroge af teatret og hører anekdoter og se både skræddersal, snedkersal, malersal og frisør, hvor der er fuld gang i aktiviteterne.

LÆS OGSÅ: Kreativiteten når nye højder: Teater bygger en pool på scenen

Du kan også lade din indre "påklædningsdukke" komme ud i fuldt flor og klæde dig ud som papegøje, krage, kæmpe mus eller noget helt fjerde og forene det hele med en selfie. Teatrets Mindste Scene bliver nemlig omdannet til en kæmpe udklædnings-kuffert med kostumer, hatte, parykker og andet sjovt fra gemmerne.

Foyeren på første sal er forvandlet til et eventyrland fra årets familie juleforestilling Snefald, her er der mulighed for at komme tæt på store snekrystaller, rekvisitter, et hus og et stort udvalg af kostumerne fra forestillingen.

Hvad: Åbent Hus med kostumesalg

Hvor: Aalborg Teater, Jernbanegade

Hvornår: Tirsdag 19. oktober, klokken 12-16

Annonceret indhold

Nyeste