Med tiden kan der komme en sandstrand ud for Stigsborg, men først skal forureningen inddæmmes. Foto: Stigsborg P/S
Livet her

Skal du en tur i Fjorden? Planer om en badestrand ved Stigsborg

Til efteråret går arbejde med at fremrykke kysten i gang

01. juli 2020 kl. 18:28

NØRRESUNDBY: Lyder det tillokkende med en svømmetur i Fjorden - vel at mærke fra en sandstrand midt i byen?

Det kan faktisk blive en realitet i en nær fremtiden, når hele udviklingen af Stigsborgområdet for alvor går i gang.

Der er nemlig planer om at etablere en badestrand ud i Limfjorden ud for det nye område, fortæller byudviklingsselskabet Stigsgaard P/S i en pressemeddelelse.

Først skal kysten ved området dog fremrykkes for på en bæredygtig måde at sikre miljøet i Limfjorden.

- Kystfremrykningen er en væsentlig forudsætning for, at Stigsborg Havnefront kan blive en succes. Det skal på alle måder være sikkert og trygt at bo og færdes i området og eksempelvis at bade fra det strandområde, som også på sigt skal etableres. Det er på den måde glædeligt, at et af Aalborgs gamle industriområder kan omformes til en spændende og fantastisk ny bydel for Aalborg. En bydel, der måske endda forbindes med Aalborg via en ny cykel- og gangbro, siger direktør i Stigsborg P/S Anton Hessellund.

Arbejdet med kystfremrykningen går i gang til efteråret og skal hjælpe med at inddæmme forureningen i det tidligere industriområde.

- Konkret laver vi en ny stensætning ca. 75 meter ude i fjorden og fylder op med rent sand på eksisterende strand og lavvandsområde. Kystfremrykningen følges op af en indkapsling af det kisaskedepot, som vi ved findes under området, med en såkaldt spuns, og denne kombinerede løsning vil sikre, at vandet ud for Stigsborg får badevandskvalitet, siger Anton Hessellund.

Det er byudviklingsselskabet, der står for kystfremrykningen, som starter ved kajkantens afslutning ved By- og Landskabsforvaltningen og strækker sig et langt stykke i retning af Limfjordstunnellen længere mod øst.

Annonceret indhold

Nyeste