Milliondonation sikrer verdenspremiere på Nordkraft næste år

AALBORG: Oprindelig var det en bog. Den mest kendte bog om Aalborg i nyere tid. Så kom filmen, og nu bliver Jakob Ejersbos Nordkraft også til en opera.

Det er en donation på 2,5 mio. kroner fra Det Obelske Familiefond, der betyder, at CPH Opera Festival næste år kan omsætte romanen til sang - foreløbig i Aalborg og København.

- Vi er meget glade for at støtte et visionært og ambitiøst projekt som dette, der både nytænker operaen og sætter den i nye sociale sammenhænge, så flest muligt får kendskab til og glæde af den klassiske musik. Det er helt i tråd med vores indsatser for at løfte både det kunstneriske område og kulturlivet i Nordjylland, hvor vi også har vores rødder, siger direktør i Det Obelske Familiefond, Michael Bjørn Nellemann i en pressemeddelelse.

Målet med operaen er at henvende sig til et bredere publikum og gøre genren mere tilgængelig.

Det er både kendte kræfter og nye talenter, der kommer til at stå bag operaen: Den erfarne librettist og musikhistoriker Nila Parly skal stå for at forvandle romanen til libretto, mens den nyuddannede Signe Lykke fra Det Jyske Musikkonservatorium står for kompositionen. Herudover vil Rune Skyum-Nielsen, der har skrevet en biografi om Jakob Ejersbo, være tilknyttet som konsulent.

Uropførelsen af Nordkraft-operaen bliver i august næste år her i byen. Derefter følge otte planlagte opførelser både her og i København.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...