Vi giver dig et overblik over informationsmøder og åbent hus-arrangementer

AALBORG: Forår er lig med planer for et nyt skoleår - og måske en ny uddannelse.

Over hele landet sidder tusinder lige nu og tænker på fremtiden, hvad enten den hedder en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse eller noget helt tredje.

Men den allestedsnærværende corona gør det umuligt at lave informationsmøder og åbent hus-arrangementer, hvor du ved selvsyn kan opleve studiemiljøet.

Derfor eksperimenterer byens uddannelsesinstitutioner i stigende grad med at gøre deres events virtuelle. Og netop i disse uger er der masser at vælge mellem, hvis du skal vælge ungdomsuddannelse.

Vi har samlet nogle af arrangementerne her:

Almene gymnasier:

Hasseris Gymnasium:

Her kan du komme til virtuelt åbent hus på tirsdag, 12. januar, kl. 17, hvor gymnasiet sender live både på Facebook og via www.hasseris-gym.dk.

Gymnasiet lover, man har gjort sig umage for at lave en event, der præsenterer alt, hvad der kendetegner lige nøjagtig deres gymnasium - at man er fælles om det faglige.

Du har også mulighed for at chatte med en gymnasievejleder både under og efter begivenheden, skriver de på Facebook.

Du kan læse mere på gymnasiets hjemmeside eller ved at trykke her

Aalborg Katedralskole:

Her er det fysiske åbent hus-arrangement (selvfølgelig) også aflyst.

I stedet live-streamer skolen både på hjemmesiden og via Facebook fra virtuelt åbent hus på onsdag 13. januar kl. 19-19.30.

Du kan læse mere på katedralskolens hjemmeside eller ved at trykke her

Aalborghus Gymnasium:

Her er åbent hus 14. januar ligeledes aflyst.

I stedet for at erstatte arrangementet med et virtuelt ditto, så lover gymnasiet masser af information både på Facebook og deres hjemmeside. På sidstnævnte ligger der allerede flere videoer med blandt andet præsentation af studieretninger, rundvisning på gymnasiet og elevernes oplevelser med skolen.

Du kan læse meget mere og finde videoerne på aalborghus.dk eller ved at trykke her

Nørresundby Gymnasium & HF:

Her kan du også allerede nu gå på virtuel opdagelse på gymnasiets hjemmeside.

Du kan se videoer, læse om studieretninger og klikke dig frem på en interaktiv grafik.

Har du det bedst med at læse på papir, lover skolen også, man kan få brochurer tilsendt.

Du kan læse mere på Nørresundby Gymnasium & HFs hjemmeside eller ved at trykke her

Katrine Schousboe
På Nørresundby Gymnasium & HF kan du allerede nu gå på opdagelse på skolens hjemmeside. Arkivfoto: Torben Hansen

Aalborg Tekniske Gymnasium:

Uddannelserne på Aalborg Teknniske Gymnasium er spredt på to adresser - derfor laver man to virtuelle informationsaftener for kommende elever og deres forældre.

Næste tirsdag, 19. januar, kl. 19 kan du blive klogere på de studieretninger på HTX, der hører til på Øster Uttrup Vej. Det gælder Fysikkens verden, Naturens kemi, Bioteknologi, Robotteknologi, Industrielt design og Naturvidenskab og innovation.

Dagen efter, onsdag 20. januar, kl. 19 gælder det så de retninger, der holder til på Nyhavnsgade (Friis). Det gælder Gametech, Film og medier, International HTX, Sundhedsteknologi (ny studieretning), Beredskabslinjen og Bæredygtighed og teknologi (ny studieretning).

Du skal melde dig til på skolens hjemmeside forud for møderne - så får du et link.

Du kan læse mere på aatg.dk eller ved at trykke her

Aalborg Handelsskole:

Grundet de nuværende coronarestriktioner kan heller ikke Aalborg Handelsskole holde de traditionelle åbent hus-arrangementer. I stedet erstattes de med virtuelle udgaver - det gælder både for Aalborg Handelsgymnasium, HHX og Aalborg Handelsskoles erhvervsuddannelser, EUD- og EUX Business.

Skolen fortæller i en pressemeddelelse, at Virtuelt Åbent Hus på skolens erhvervsuddannelser, EUD og EUX Business foregår på tirsdag, 12. januar, mens Handelsgymnasiet, HHX holder virtuelt åbent hus både 20. og 21. januar.

- Selvom det i år bliver virtuelle oplæg, så vil de besøgende stadig kunne høre både oplæg med studievejledere og nuværende elever. Samtidig vil vi give et indblik i skolens mange tilbud såsom internationale aktiviteter, iværksætteri og det tætte samarbejde med erhvervslivet, fortæller direktør på skolen Rikke Christoffersen.

Du kan også booke en personlig vejledning med en studievejleder på skolens hjemmeside.

Man skal ligeledes tilmelde sig åbent hus-arrangementerne. Du kan se mere på ah.dk eller ved at trykke her

Katrine Schousboe
Drømmer du om at lære et håndværk, har Techcollege virtuel informationsaften. PR-foto

Techcollege:

På Techcollege havde man i foråret stor succes med at lave live-rundvisninger fra uddannelserne på Facebook.

Nu har man flere virtuelle arrangementer i pipelinen for at informere eventuelle kommende elever.

28. januar kan du derfor komme til informationsaften på Techcollege - vel at mærke i cyberspace.

- Vi er godt i gang med at planlægge en virtuel informationsaften, som man kan tilmelde sig via vores hjemmeside. Konceptet er, at man starter med en fælles velkomst og efterfølgende kan vælge, hvilke uddannelser man vil høre mere om, siger direktør Søren Samuelsen i en pressemeddelelse.

Er du for længst gået ud af folkeskolen og overvejer at tilmelde dig din drømmeuddannelse, så kan man stadig nå at starte på Techcollege allerede 18. januar. Skolen har lavet en online indskrivningsdag, hvor man kan få et virtuelt møde med en vejleder, som kan hjælpe med tilmeldingen til en af de mange uddannelser, hvor der stadig er åbent for optag. Det foregår på mandag, 11. januar.

Du kan læse mere om Techcollege og den virtuelle informationsaften på hjemmesiden eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...