2000 billetter revet væk - og der kommer ikke flere, fastslår DGI

AALBORG: Har du ikke allerede sikret dig en billet til forårets gåtur gennem Limfjordstunnelen, så kommer du nok til at se langt efter oplevelsen.

De 2000 billetter til arrangementet 12. maj, som markerer tunnelens 50 års jubilæum, er revet væk, og der kommer ikke flere. Siden årsskiftet er DGI blevet kimet ned af folk, der forgæves har forsøgt at finde en billet til turen, som finder sted i forbindelse med Aalborg Halvmarathon. Og flere undrer sig over, at man ikke bare udbyder nogle flere startnumre.

- Men det kan vi ikke, for tunnelen er kun lukket for kørende trafik i en meget begrænset periode, forklarer Rune Andersen fra DGI Nordjylland.

Katrine Schousboe
Tunnelrøret er kun lukket i halvanden time i forbindelse med Aalborg Halvmarathon - på den tid skal både løbere og gående igennem. Arkivfoto: Henrik Bo

Myndighederne har givet tilladelse til, at trafikknudepunktet bliver spærret af mellem kl. 08.30 og kl. 10, og på den tid skal både de gående på fem kilometer distancen og løberne på henholdsvis 10 og 21 kilometer nå gennem røret. Det gør det til noget af et logistisk puslespil at planlægge ruterne, og for at få det til at gå op bliver fodgængerne sendt gennem tunnelen fra Nørresundby-siden og bagefter løberne fra Aalborg-siden.

- Det skal helst gå op i en højere enhed, siger Rune Andersen.

Fordi der er så stor efterspørgsel på billetter, vil DGI i løbet af marts lave en art byttebørs på Aalborg Halvmarathons Facebookside. Her kan folk, der er blevet skadet eller på anden måde er forhindret i at deltage, komme i kontakt med andre, der efterspørger billetterne.

- Vi giver ikke pengene tilbage for billetter, og derfor er det her en service, så folk selv kan formidle billetter videre, hvis de er blevet forhindret, siger han.

Limfjordstunnelens 50-års-jubilæum vil udover gåturen også blive markeret med en fest i målområdet på Honnørkajen. Når de gående og løberne kommer i mål, er der bl.a. livemusik og forskellige former for underholdning foran slottet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...