Ti år som kulturhus bliver blandt andet fejret med en stor parade gennem byen. Foto: Nordkraft/Lars Jessen
Livet her

Skal du med? Nordkraft fejrer sig selv med stor parade gennem byen

Kulturinstitution fylder 10 år og byder på fest og forestilling

13. september 2019 kl. 12:36

AALBORG: Kul, lys, fakler og musik. Det er bare nogle af de ting, du kan opleve, når Nordkraft fejrer sig selv med en kæmpemæssig parade gennem byen fredag 27. september.

Optoget skal markere den store bygnings første 10 år som kulturhus i byen - og husets forandring til et kraftværk, der sætter strøm til Aalborgs kultur- og fritidsliv. Efter paraden er der fest og optræden i Kedelhallen.

Det er Teater Nordkraft og Kunsthal Nord, der står bag paraden, der har navnet Nordkraft X, og de får resten af husets organisationer med i projektet.

- En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til parader og optog. Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland. Med et spektakulært optog, som fejrer udviklingen fra kul til kultur, rækker vi ud over bygningen og bærer både fortid og fremtid igennem byen, siger teaterleder på Teater Nordkraft Jakob Tekla Jørgensen i en pressemeddelelse.

Tre kulvogne, en kæmpe lanterne, skuespillere, musikere og arbejdere med fakler og stemning vil i samlet flok bevæge sig gennem blandt andet Nørregade og Nytorv, når mørket falder på. Når paraden rammer Nordkraft, er der være gratis pølser, øl og vand sponsoreret af Restaurant Azzurra og Skråen – så længe lager haves.

Festen fortsætter i Kedelhallen med optræden og udstilling. Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden eller kigge på og til at deltage i festlighederne.

Nordkraft X-paraden går fra Nordkraft kl. 19.30 fredag 27. september.

Annonceret indhold

Nyeste